A tápszeres babák is lehetnek olyan hasfájósak mint az anyatejesek? Vagy nem jellemző? (beszélgetés)
11. rizsszem
2011. okt. 1. 22:13
Bármely módon etetett baba lehet hasfájós,de sok jó módszer van erre.Kinek ez kinek az válik be,én esküszöm az espumisan cseppekre és arra ha a baba az anya csupasz hasára mellkasára van fektetve pesze ő is csupaszon a két test közt képződő meleg jól oldja a bélgázokat és jön a büfi meg minden aminek jönnie kell.
10. manó2000 (válaszként erre: 9. - Manó2000)
2011. okt. 1. 10:21
Látom a kislányod is hasfájós. Tényleg ne hagyd abba a szoptatást! Nehéz, de ne hagyd abba!!!!
9. manó2000
2011. okt. 1. 10:18
Nekem kér fiam van, az első tápszeres, a másik anyatejes és az anyatejes volt hasfájós, de nem hiszem, hogy azért mert anyatejet kapott. Három hónapos koráig megszűnik remélhetőleg és ha ezért abbahagyod a szoptatást, lehet, h megbánod. A fiuk sajna hasfájósabbak.
Emiatt ne hagyd abba, egyáltalán nem garancia rá, hogy nem lesz hasfájós.
Védőnővel beszélj róla, hogy mit szoktál enni és esetleg mit kellene elhagynod ezek közül.
Gyermekorvos ajánljon valamit a hasfájásra, infacol, grape water, vagy akármi, próbáld ki.
Tényleg büfiztesd sokat és a baba masszázs is segíthet valamennyit.
7. Cippora
2011. okt. 1. 08:57
Míg szoptattam,sokszor fájt a pocak,mióta tápszeres azóta nem,de ennek ellenére én nem hagynám a helyedben abba a szoptatást.Még csak 1 hetes,lehet 2-3 hét múlva már semmi baja nem lesz.
6. 6b006fc769
2011. okt. 1. 06:14
lehet, hogy azzal is jót teszel, ha szoptatás közben is büfiztetsz. nagyon mohók tudnak lenni:)
2011. szept. 30. 22:57
Nem biztos,hogy az a megoldás ha tápszerre váltasz.Szoptass inkább ameddig csak lehet.Büfiztesd meg szopizás után,énekelj neki,simizd a hasát,fektesd a karodra hasra,sétálj vele.Ha meg semmi nem segít,vegyél a patikában gyógyszert rá.
4. Ezti
2011. szept. 30. 22:40
Csak azért kérdezem, mert kisfiam 4 éve tejcsis volt , 5 hónapig szopizott, szenvedett nagyon szegénykém a pocijával!
Most a kislányom 1 hetes tejcsis és kezdődik a poci-harc ismét úgy tűnik:(
Nagyon sajnálom szegényt és már most végső elkeseredésemben arra is gondoltam, hogy velem vagy az én tejemmel van a baj!
Nem szeretném kínozni, ha kell inkább tápszert is adnék tej helyett, ha tudnám, hogy így elmúlhatnak a kínjai!!!
3. Hoxa
2011. szept. 30. 22:31
Szerintem lehetnek. A fiam tápszert kapott és hasfájós volt, a lányomat sikerült szoptatnom, neki nem is nagyon fájt a hasa.
2011. szept. 30. 22:31
Persze,velük is előfordul.Sok oka lehet a hasfájásnak,nem csak az anyatej cukortartalma(már ha arra gondolsz).
1. Ezti
2011. szept. 30. 22:29
A tápszeres babák is lehetnek olyan hasfájósak mint az anyatejesek? Vagy nem jellemző?
További ajánlott fórumok:
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)
- A tápszeres csecsemők később gyakran kövérek lesznek
- Bébiétel evés 4 hónaposan, tápszeres babának...
- Az anyatejes babáknak valóban jobb az immunrendszere és a tápszeres babák betegesebbek?
- Mennyibe kerül havi szinten egy kisbaba ha nem tápszeres hanem anyatejes táplálású?