Töltött karfiol recept
45 perc
A Töltött karfiol hozzávalói:
egy szép fej karfiol
10dkg sonka
15dkg császár szalonna
metélő hagyma
petrezselyem
15-20dkg sajt
1 tojás
4dl tejföl
só,bors
A Töltött karfiol elkészítési módja:
A megtisztított karfiolt egészben megfőzzük. Közben a sonkát, szalonát, metélő hagymát, petrezselymet apró darabokra vágjuk. Majd mikoe a karfiol megfőtt a közepét kivájjuk és a kivett karfiolt is felaprózzuk és belekeverjük az előzőleg előkészített sonkához stb-hez, és hozzáadunk 2dl tejfölt, sót, borsot ízlés szerint és az egészet jól összekeverjük. Az így kapott tölteléket a karfiolba töltjük. A maradék tejfölt, összekeverjük egy tojás sárgájával, és ezzel leöntjük a karfolt. tetejére reszelt sajtot szórunk és kb. 10 percre az előmelegített sütőben készre sütjük.
vigyázzunk, hogy a sütés alatt a sajt nehogy megégjen!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: szerika1981, 2007. jan. 30. 12:18
A töltött karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.