Tökmagos medvehagymás pogácsa teljes kiőrlésű lisztből recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
138 kcal
10 gramm
Kb. 36 db-hoz:
200 g fehér liszt (pl. tönköly)
300 g teljes kiőrlésű liszt
1 tk só
0,5 dl tej
25 g friss élesztő
1 tk cukor
200 + 50 g vaj
1 tojás
1 kis doboz tejföl
100 g medvehagyma
100 g tökmag
1 tojás a kenéshez
A Tökmagos medvehagymás pogácsa teljes kiőrlésű lisztből elkészítési módja:
Az élesztőt futtassuk fel a cukros meleg tejben. A medvehagymát aprítsuk fel, majd 50 g vajon dinszteljük meg. A tökmagot pirítsuk meg üres serpenyőben. Amikor pattog, már jó. A 2/3 részét törjük durvára. A száraz elemeket keverjük össze a tört tökmaggal. Majd mindent tegyünk egy keverőtálba, és kezdjük el összedolgozni. Én most kézzel dagasztottam, de lehet kenyérsütő gépben is. Takarjuk le, és kelesszük duplájára. Majd lisztezett felületen nyújtsuk 2 cm vastag téglalappá. Tekerjük fel felülről lefelé, mint a szőnyeget, és nyújtsuk ki ismét 2 cm vastagságúra. Ekkor jobbról balra tekerjük fel ismét, végül nyújtsuk ki ismét 2 cm vastagra. Kenjük át a tetejét tojással, majd egy derelye vágóval vágjuk 3x3 cm-es kockákra Szórjuk meg a tetejét tökmaggal. 180 fokos előmelegített sütőben, 13-15 perc alatt süssük őket arany barnára.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Ancsa 37, 2014. márc. 19. 11:14
A tökmagos medvehagymás pogácsa teljes kiőrlésű lisztből elkészítési módja és hozzávalói.