Tőkehalfilé baconben brokkolis burgonyapürével recept
A Tőkehalfilé baconben brokkolis burgonyapürével hozzávalói:4 szelet tőkehalfilé
8 szelet bacon
durvára darált színes bors
só
halak fűszerkeverék
citromkarika
citromos olívaolaj (sima is jó)
A brokkolis burgonyapüréhez:
1 kg burgonya
30 dkg brokkolirózsa
só
tej (ízlés szerinti mennyiségben, kb. 2,5 dl)
4 dkg vaj
A Tőkehalfilé baconben brokkolis burgonyapürével elkészítési módja:
A halszeletek mindkét oldalát befűszerezem, és lazán betekerem baconbe, mindegyikre teszek egy megpucolt citromszeletet. A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megspriccelem egy kis olívaolajjal, és lefedés nélkül addig sütöm, amíg a szalonnaszeletek szépen megpirulnak rajta, ez kb. 20-25 perc. A végén kapcsolok rá légkeverést is, persze ekkor csökkentem a hőmérsékletet 155 C fokra. A püréhez megpucolom a burgonyát, és a brokkolival együtt sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, és burgonyatörővel áttöröm. Ugyanúgy készül, mint a hagyományos burgonyapüré: sózom, vajat keverek bele és forralt tejjel fellazítom, én egy kicsit hígabban szeretem, ezért írtam, hogy ízlés szerinti mennyiséggel.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. aug. 31. 13:12
A tőkehalfilé baconben brokkolis burgonyapürével elkészítési módja és hozzávalói.