Tőkehal bazsalikomos paradicsomágyon recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tőkehal bazsalikomos paradicsomágyon hozzávalói:
2 szelet (egyenként kb.18 dkg-os) tőkehal,
25 dkg paradicsom,
1 evőkanál olaj,
1 evőkanál vaj,
só,
őrölt bors,
1 kis csokor bazsalikom,
1-2 gerezd fokhagyma,
citromlé,
citromhéj,
szerecsendió
A Tőkehal bazsalikomos paradicsomágyon elkészítési módja:
A paradicsomok héját lehúzzuk (ha kevés az időnk, használhatunk konzerv hámozott paradicsomot is), és felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, belerakjuk a paradicsomkarikákat és meghintjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és a finomra vágott bazsalikommal. A megmosott halszeleteket meglocsoljuk citromlével, sóval, őrölt borssal, citromhéjjal, reszelt szerecsendióval fűszerezve a paradicsomágy tetejére tesszük. A halszeletek tetejére rátesszük a vaj darabkákat és előmelegített sütőben megsütjük.
1 adag kb. 270 kalória
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2007. dec. 1. 21:47
A tőkehal bazsalikomos paradicsomágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.