Tojásos uborkasaláta recept



1 kisebb kígyóuborka
1 doboz (kb. 140g) kefír
2 tojás
só
fűszerek: bors, fokhagyma (őrlemény/krém), chilli (por) stb. ízlés szerint
A Tojásos uborkasaláta elkészítési módja:
A recept 1 személyre (adagra) van. A tojásokat megfőzzük, a sárgáját kiszedjük és összekeverjük a kefírrel. Megfűszerezzük az öntetet. Ebbe belekarikázzuk az uborkát és beledaraboljuk a tojásfehérjét. Ha nem rögtön fogyasszuk, akkor hígabb leve lesz, mert az uborka egy csomó vizet kienged. Viszonylag sok só kell miatta.
Kefír helyett johurt is lehet, de mióta kipróbáltam kefírrel a salátákat, már azzal csinálom őket! Kajákban nem szoktam érezni a különbséget, de itt igen.
Akinek magas a koleszterinszintje, csak az egyik tojás sárgáját tegye bele.
Természetesen mehet bele más zöldség is, pl. paprika, de akkor már más saláta. :P
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Mimmo89, 2009. márc. 10. 19:25
A tojásos uborkasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.