Szilvaleves recept





szilva (0,5 - 1 kg, attól függ hány személyre)
vaníliás joghurt (2 doboz = 3dl) (lehet tejföl vagy kefír, vagy natúr joghurt is, de a vaníliás finomabb)
fahéj (lehet egész és őrölt is, vagy mindkettő)
szegfűszeg
rum (ízlés szerint, aroma is lehet)
víz
A Szilvaleves elkészítési módja:
A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk, és megfőzzük őket a fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha felforrt, besűrítjük a joghurttal, rummal ízesítjük. Még egyszer felforraljuk. Hidegen tálaljuk!
Az alapötlet Norbi Update-es szakácskönyvéből van.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Mimmo89, 2008. aug. 1. 10:15
A szilvaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.