Szilvaleves recept

Elkészítési idő 30 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 200 kcal

A Szilvaleves hozzávalói:
szilva (0,5 - 1 kg, attól függ hány személyre)
vaníliás joghurt (2 doboz = 3dl) (lehet tejföl vagy kefír, vagy natúr joghurt is, de a vaníliás finomabb)
fahéj (lehet egész és őrölt is, vagy mindkettő)
szegfűszeg
rum (ízlés szerint, aroma is lehet)
víz


A Szilvaleves elkészítési módja:
A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk, és megfőzzük őket a fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha felforrt, besűrítjük a joghurttal, rummal ízesítjük. Még egyszer felforraljuk. Hidegen tálaljuk!

Az alapötlet Norbi Update-es szakácskönyvéből van.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A szilvaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook