Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Több gyermek esetén egész életre szja-mentesség, mit gondolsz? - Csak politikamentesen! fórum

Több gyermek esetén egész életre szja-mentesség, mit gondolsz? - Csak politikamentesen! (beszélgetés)

1 2 3 4 5
149. timycat (válaszként erre: 148. - Timycat)
márc. 14. 20:57
"gyerek mellett könnyebb"... mármint meló mellettihez képest könnyebb gyerek mellett tanulni
148. timycat (válaszként erre: 141. - Channa*)
márc. 14. 20:55

Felénk most megugrott a babakocsit toló fiatal lányok/nők száma.... jó a 0-ról volt hova.

Amúgy én is bőven 30 alatt szültem. Van azért ráció fiatalon szülni, pl nem törik meg a karrier, gyerek mellett könnyebb tanulni/képeznie magát az embernek, vannak nagyik, sőt még "hadrafogható" dédik is.... a lehetőség, életszínvonal, körülmény ami hibádzik.

147. timycat (válaszként erre: 142. - Asztanaviszta)
márc. 14. 20:49

Egyes teóriák szerint ezzel bejelentették a fizetős egészségügyet és fizetős oktatást.

Hát én nem tudom, mi eddig is magánegészségügybe jártunk és a gyerek sem állami oktatási intézményekbe járt/jár. De hát ez nem lehet általános. Bááár ha belegondolok már most sincs olyan oktatási intézmény ahova ne a szülők hordanák be a lóvét, csak osztálypénznek, vízpénznek, tisztasági csomagnak, gyümölcsnapnak, iskolai vásárnak stb-nek van nevesítve.

146. Dzsenniferkata (válaszként erre: 142. - Asztanaviszta)
márc. 14. 19:32
A gyerekes anyák, ha többet keresnek, többet is költenek, ráadásul 27 % Áfa tartalmú termékekre is. Az a gazdasági teória, hogy magasabb fogyasztás, több áfa bevétel.
145. globus (válaszként erre: 141. - Channa*)
márc. 14. 11:22
Ráadásul úgy, hogy mellette dolgozik is...
144. asztanaviszta (válaszként erre: 143. - ,zumba)
márc. 14. 11:01

Így igaz.

Egy bizonyos szint felett ezt mindenki tudja.

143. ,zumba (válaszként erre: 142. - Asztanaviszta)
márc. 14. 10:52
Valamilyen formában szétterítik mindenkire a kieső bevételt.
márc. 14. 10:47

Egy dolog érdekel.

Ezt az évi több száz milliárdos bevétel kiesést, amit ezek az ígéretek tartalmaznak, miből kívánják pótolni?

141. Channa* (válaszként erre: 138. - Papája)
márc. 14. 10:06

A 30 év alatti anyák, eddig is adómentesek voltak, csak nem a teljes adóra, hanem az átlagbér adóját igényelhették vissza.

Vajon, hány nő vállal manapság 30 alatt gyereket manapság?

márc. 14. 09:15
Az a szegény aki már ígérni se tud...
139. Dreamerlady (válaszként erre: 138. - Papája)
márc. 13. 17:42
Hajtanak majd 30 év felett, hogy maradjon az szja mentesség. Szerintem ez a titka ennek a következő ígéretnek.
138. papája
márc. 13. 13:36

Na, a legújabb !

Januártól szja mentes az 1 gyerekes 30 év alatti. Vagyis, elég 1 gyerek. Majd bolondok lennének hajtani a több gyerekre ezek után, hiszen az adómentesség a lényeg.

Milyen kínos agyament csali jöhet még ezek után ? Na persze, ígérni tudni kell !

137. Enissa (válaszként erre: 136. - Globus)
márc. 3. 10:48

Amit Te írsz érthető lehet, de a másik nagyon nem, csak sejthető.

Nem azért él, hogy dolgozhasson, hanem itthon azért dolgozik, hogy ne haljon éhen, nincs spórolási lehetősége sokaknak.

De a sejtetés és a konkrét megfogalmazás más.

136. globus (válaszként erre: 135. - Enissa)
márc. 3. 10:40

Pedig érthető.

Hasonlít ahhoz, hogy: nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk.

Ne csak a munka legyen életcél.

135. Enissa (válaszként erre: 134. - Asztanaviszta)
márc. 3. 10:29

Nem baj, már hozzászoktam. :)

Számomra akkor is teljesen értelmetlen ez a mondat.

"Itthon csak azért él hogy dolgozhasson."

134. asztanaviszta (válaszként erre: 131. - Enissa)
márc. 3. 09:00
Nagyon ne kérdezz, mert a kellemetlen hozzászólásokat törlik.
133. 55Judit
márc. 3. 08:29
Jaj értem már. Az a probléma hogy nem csak egy helyről van bevétele. Ügyes, szorgalmas, kint is belefogott már valamibe de az még folyamatban van. Mindig olyan munkákba kezd amit élvezettel csinál. Szerintem nem nagy baj ez.😀
132. 55Judit (válaszként erre: 130. - Asztanaviszta)
márc. 2. 15:35
Az itthoni munkája természetesen megvan. Kint is tervezi fizetni 15 évig a járulékot. 47 évesen kezdte. Nem azt mondom hogy milliomos lesz az ottani nyugdíjból, de azt mondja, az alap nyugdíjból kényelmesen el lehet éldegélni. De ő szeret több lábon állni, szerintem amíg tevékeny tud lenni, addig lesz többféle jövedelme is.
131. Enissa (válaszként erre: 129. - 55Judit)
márc. 2. 14:57

"Itthon csak azért él hogy dolgozhasson."

Pl. én ezt nem értem.

130. asztanaviszta (válaszként erre: 129. - 55Judit)
márc. 2. 14:50

Ha az ötvenhez közelítő fiad most kezd el nyugdíjjárulékot fizetni a Kanári szigeteken, túl sok nyugdíjra nem számíthat.

Gondolom, ha nem dolgozik, túl sokat nem tud fizetni.

129. 55Judit (válaszként erre: 128. - Papája)
márc. 2. 13:54
Elolvastam újra, és nem értem hogy mit nem értesz. Fizet kint, mert kint számít magasabb nyugdíjra.
128. papája (válaszként erre: 121. - 55Judit)
márc. 2. 13:45
Ez nagyon nyakatekert. Remélem Te érted !
127. spann (válaszként erre: 124. - Dzsenniferkata)
márc. 1. 19:17

Terv, igen. De már legalább 20 éve szó volt arról, hogy a becsülettel felnevelt, itthon adózó gyerekeik után kapjanak pénzt a szülők.

Ebből eddig nem lett semmi.

Pedig jó példaként is szolgálna a gyerekvállalóknak.

126. l.luiselotte (válaszként erre: 113. - Globus)
márc. 1. 19:04
Bízzunk benne.
125. LBO (válaszként erre: 113. - Globus)
márc. 1. 18:09

Na ezért nem agyalok ezen.

Szoktak mondani, a biztos az, ami már elmúlt...

124. Dzsenniferkata (válaszként erre: 115. - Asztanaviszta)
márc. 1. 17:02
Erről volt is terv, hogy 1% a civil szervezeteknek, 1% egyháznak vagy nemzeti tehetség programnak (ez a kettő működik) és a harmadik 1% a szülőknek.
123. globus (válaszként erre: 121. - 55Judit)
márc. 1. 16:57
Mindegy, mert ő is egy.
122. 55Judit (válaszként erre: 120. - Birebora)
márc. 1. 16:47
Törlik ha leírom.
121. 55Judit (válaszként erre: 119. - Globus)
márc. 1. 16:46
Tudod, fiam elment. Kint nincs munkája csak a lakás kiadásából van jövedelme, viszont fizet nyugdíjjárulékot, mert jobb nyugdíjat fog kapni mint itthon amire számíthat. Én helyeslem hogy aki élni akar az kimegy. Itthon csak azért él hogy dolgozhasson.
120. birebora (válaszként erre: 118. - 55Judit)
márc. 1. 16:45
És miért?
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook