Több gyermek esetén egész életre szja-mentesség, mit gondolsz? - Csak politikamentesen! (beszélgetés)
Felénk most megugrott a babakocsit toló fiatal lányok/nők száma.... jó a 0-ról volt hova.
Amúgy én is bőven 30 alatt szültem. Van azért ráció fiatalon szülni, pl nem törik meg a karrier, gyerek mellett könnyebb tanulni/képeznie magát az embernek, vannak nagyik, sőt még "hadrafogható" dédik is.... a lehetőség, életszínvonal, körülmény ami hibádzik.
Egyes teóriák szerint ezzel bejelentették a fizetős egészségügyet és fizetős oktatást.
Hát én nem tudom, mi eddig is magánegészségügybe jártunk és a gyerek sem állami oktatási intézményekbe járt/jár. De hát ez nem lehet általános. Bááár ha belegondolok már most sincs olyan oktatási intézmény ahova ne a szülők hordanák be a lóvét, csak osztálypénznek, vízpénznek, tisztasági csomagnak, gyümölcsnapnak, iskolai vásárnak stb-nek van nevesítve.
Így igaz.
Egy bizonyos szint felett ezt mindenki tudja.
Egy dolog érdekel.
Ezt az évi több száz milliárdos bevétel kiesést, amit ezek az ígéretek tartalmaznak, miből kívánják pótolni?
A 30 év alatti anyák, eddig is adómentesek voltak, csak nem a teljes adóra, hanem az átlagbér adóját igényelhették vissza.
Vajon, hány nő vállal manapság 30 alatt gyereket manapság?
Na, a legújabb !
Januártól szja mentes az 1 gyerekes 30 év alatti. Vagyis, elég 1 gyerek. Majd bolondok lennének hajtani a több gyerekre ezek után, hiszen az adómentesség a lényeg.
Milyen kínos agyament csali jöhet még ezek után ? Na persze, ígérni tudni kell !
Amit Te írsz érthető lehet, de a másik nagyon nem, csak sejthető.
Nem azért él, hogy dolgozhasson, hanem itthon azért dolgozik, hogy ne haljon éhen, nincs spórolási lehetősége sokaknak.
De a sejtetés és a konkrét megfogalmazás más.
Pedig érthető.
Hasonlít ahhoz, hogy: nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk.
Ne csak a munka legyen életcél.
Nem baj, már hozzászoktam. :)
Számomra akkor is teljesen értelmetlen ez a mondat.
"Itthon csak azért él hogy dolgozhasson."
"Itthon csak azért él hogy dolgozhasson."
Pl. én ezt nem értem.
Ha az ötvenhez közelítő fiad most kezd el nyugdíjjárulékot fizetni a Kanári szigeteken, túl sok nyugdíjra nem számíthat.
Gondolom, ha nem dolgozik, túl sokat nem tud fizetni.
Terv, igen. De már legalább 20 éve szó volt arról, hogy a becsülettel felnevelt, itthon adózó gyerekeik után kapjanak pénzt a szülők.
Ebből eddig nem lett semmi.
Pedig jó példaként is szolgálna a gyerekvállalóknak.
Na ezért nem agyalok ezen.
Szoktak mondani, a biztos az, ami már elmúlt...
További ajánlott fórumok:
- A férfi lelkivilága gyermektelenség esetén
- Szerintetek nagykorú gyermek esetén aki tanul a tartásra kötelezett szülő utalhatja-e önhatalmúlag a gyerek számlájára a gyerektartást?
- Jár-e valami anyagi támogatás annak a szülőnek, aki 27 éves látássérült gyermekéről gondoskodik, mert az önálló életre nem képes?
- Meghallgatható -e egy 3 éves gyerek pszcihológus által, gyermek-elhelyezés esetén?
- Külföldön született gyermek esetén lehet mindkét országból családit igényelni?
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultság esetén, (jelenleg) papírok hiányában az iskolában kaphatunk-e étkezési kedvezményt?