Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Több gyermek esetén egész életre szja-mentesség, mit gondolsz? - Csak politikamentesen! fórum

Több gyermek esetén egész életre szja-mentesség, mit gondolsz? - Csak politikamentesen! (beszélgetés)

1 2 3
83. BlueLine (válaszként erre: 79. - Birebora)
ma 17:08
Olvasniuk kellene a véleményeket, ez tuti igaz, DE(!) teljesen más a hatalom nézőpontja, mégpedig az, hogy megvezesse, lehúzza a tömegeket, minden más csak lózung.🙃
82. 55Judit (válaszként erre: 81. - Birebora)
ma 16:55
nem úgy értem hogy a mi érdekeink nem azonosak hanem a mi, és az ő érdekeik.
81. birebora (válaszként erre: 80. - 55Judit)
ma 16:51
Dehogynem! Bérek, nyugdijak, egészségügy, oktatás, stb legyen nyugat európaiak, igazságosak, emberiek.
80. 55Judit (válaszként erre: 79. - Birebora)
ma 16:40
Nem azonosak az érdekeink.
79. birebora (válaszként erre: 78. - 55Judit)
ma 16:36

Irnám én hidd el.

Olvasniuk kellene a politikusoknak a véleményeinket. Akár ezt a fórumot is. Ebből a szemszögből gondolkozzanak.

78. 55Judit (válaszként erre: 77. - Birebora)
ma 16:33
Ezt nagyobb betűvel kéne írni hogy ne csak mi lássuk!
ma 16:20

Nincs átgondolva, de valamit be kellett dobni.

Normális bérek és nyugdijak kellenek.

76. 55Judit (válaszként erre: 74. - Papája)
ma 16:18

Az hát! Én átlagosan 30 dkg zöldséget eszek naponta. Tejet nem, de tejterméket átlag napi 15 dkg. Gyümit ritkán veszek, mert szerencsémre az van nekem. Szerintem max. 1.000 ft-ot kaphatok vissza. Ja, és annyitse biztos, mert sok esetben a csarnokban veszem a zöldséget.

Nem találom, minek mennyi az áfája. Tudtok ilyen lelőhelyet?

75. Amaunet (válaszként erre: 44. - Enissa)
ma 16:17

Igen, erre gondoltam.

A másik, hogy nem teszik ezt a gyermekek életkorától függővé. 2029-re a 60 évet betöltött, két-három gyereket szült és nevelt anyákra terjesztik ki - terv szerint.

Plusz, hogyha az anya megkapja ezt az életfogytig adómentességet törvény szerint, akkor az apa érvényesítheti a jelenleg is létező adókedvezményt.

ma 16:11

Az szja mentesség ESZKÖZ azok számára, akiknek a CÉL a hatalom megtartása.

Valamilyen mézesmadzagot csak be kellett dobniuk ha rezeg a léc.

A tej és zöldség áfa is szívatás.

40 kg. zöldség és 200 l.tej vásárlása esetén jár vissza a 10-15.000 Ft. A KSH szerint a nyugdíjasok vásárlási szokásai alapján ez csak 1-2000 Ft. lesz !

73. L’Engel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:55

Gondolom ezt is hitelből kívánják majd fedezni.

Arra meg sokan nem gondolnak, hogy ez is gerjeszti az inflációt, pont úgy, ahogyan az árstop. Hiába hangzik jól, ha következményekkel járhat, és ha bevezetik, járni is fog.

Ez azoknak az anyáknak a javát fogja szolgálni, akik jól keresnek és ilyesfajta segítség nélkül is képesek lennének eltartani a gyermekeiket. Nekik viszont nem erre van szükségük, hanem inkább más reformokra, ami jobbá teszik a gyereknevelést. Megbízható egészségügyre, normális oktatásra.

72. Channa* (válaszként erre: 51. - Globus)
ma 14:46
Ez így is lesz.
71. Channa* (válaszként erre: 47. - ,zumba)
ma 14:46

Ott ugye nem csak a dolgozó és nem dolgozó között, hanem az ugyan annyi rendelkező gyerekesek között is, hiszen, akik már felnevelték a gyerekeiket, nem kapták vissza az adójukat.

A mostani adómentesség viszont mindenkire vonatkozik, akiknek 2 gyerekük legalább van. Igaz, csak nőkre.

ma 14:07
Igazságtalan, felháborító kettős /többes mérce.
69. papája (válaszként erre: 63. - Enissa)
ma 13:52

Egyetértek minden szavaddal.

Sajnos nem egy mércét használnak. A kivándorolt magyarok még levélben sem szavazhatnak...

A kötődés meg meg fog szűnni, hiszen a gyerekek ott születnek, vagy nőnek fel. Azt látom, már se itt, se ott a tudatuk.

Szülőként 10 év után is a hiányuk és az elveszítésük miatti fájdalmat érzem.

Nem akarnak haza jönni. Minek is... még ha kapnának is itthon támogatásnak nevezett morzsákat.

Ha azokat az 1000 milliárdokat itthon használták volna fel, akkor nem lenne itt sem anyagi nyomor.

68. timycat (válaszként erre: 67. - Timycat)
ma 13:27
Jav: "Nem helyes, csak "taknyolás". Normális nyugdíjak, bérek, lehetőségek és előreláthatóság, kiszámíthatóság KELLENE."
ma 13:27

Nem helyes, csak "taknyolás". Normális nyugdíjak, bérek, lehetőségek és előreláthatóság, kiszámíthatóság.

Pl hogy kezdjen bele egy ember egy vállalkozásba nyugodtan, ha egyik napról a másikra átírják a jogszabalyokat, akár visszamenőlegesen is. Na nehogy már.

Ez a pénz hiányozni fog valahonnan, még gázabb leszva közszolgáltatás, hosszú távon a kedvezményezett is megfizeti az árát.

Másrészt ahogy bele-beleolvastam mindenki csak a bérekkel van elfoglalva, ami tényleg bérfeszültség, szervezet szempontjából tök gáz, de ez csak aprópénz pl aktívák haszna után fizetendő SZJA-hoz képest. Megint azok hasítják ki a nagyobb szeletet a tortából, akiknek már úgy is bőven van mit félretenni.

66. Enissa (válaszként erre: 62. - Borian)
ma 13:19

Pont ezt feszegettem a 44. hozzászólásomban én is.

És nemre kiosztani az SZJA kedvezményt dőreség, hiszen az SZJA-mentesség csak az anyákra vonatkozna, miközben a gyermeknevelés nem kizárólag női feladat. Ha egy apa egyedül neveli a gyermekét (például az anya elhunyt, elhagyta a családot, vagy más okból nincs jelen), akkor ő is ugyanazokkal a kihívásokkal néz szembe, mint egy egyedülálló anya.

65. ,zumba (válaszként erre: 62. - Borian)
ma 13:17
Róluk szó sem esik, mintha nem is lennének.
64. ,zumba (válaszként erre: 61. - Papája)
ma 13:16
Azt el is felejtettem, igazad van.
63. Enissa (válaszként erre: 61. - Papája)
ma 13:15

Ez egy fájópont számomra.

A határon túli magyarok támogatása értem miért van, talán indokolt is, de a kivándorolt magyarokat sem lenne szabad figyelmen kívül hagyni, mert ha elveszítik a kötődésüket, az hosszú távon gyengítheti a magyar nemzetet is, ebbe kicsit sem gondolnak bele. Egy befogadóbb, modernebb nemzetstratégiára lenne szükség, amely mindkét csoportot támogatja.

A most kivándorló generáció nagyobb létszámú, mint sok határon túli közösség. Az elmúlt évtizedekben több százezer magyar hagyta el az országot. Ha ők elveszítik a kötődésüket, az hosszú távon nagyobb veszteség lesz valószínű, mint egy kisebb határon túli közösség asszimilációja.

A kivándorolt magyarokat is kellene támogatni, hiszen ők is veszélyeztetett csoport abból a szempontból, hogy elveszíthetik a magyar identitásukat így. Mennyit tudnék erről írni, milyen gondolatok kavarognak a fejemben a témával kapcsolatban.

62. Borian
ma 13:10

igazságtalan, ráadásul növelni fogja az inflációt is

és mi van a gyereküket egyedül nevelő apákkal pl?

61. papája (válaszként erre: 59. - ,zumba)
ma 12:25
...és még határon túl is "természetesen"...
ma 12:23

Nem hiszem el a felét sem annak, amit ígértek.

Néhány éve már megígérték a 3 gyerekeseknek az szja mentességet és a mai napig nem teljesítették. Akkor örültek a lehetőségnek az anyukák és lefölözték a sikert az ígérgetők.

Most elképzelhető, hogy megkapják a 3 gyerekesek, de mi lesz a 2 gyerekesekkel és főleg azokkal, akik majd 2-3 év múlva kerülnének sorra ? Nekik marad a remény, az ígérőknek meg a fenntartott esély !

NEM ez kell, hanem tisztességes munka, tisztességes fizetéssel és nem a mindenféle megfoghatatlan ígéret !

59. ,zumba
ma 12:06
Még a csed és a gyed is adómentes lesz.
58. Enissa (válaszként erre: 46. - Semleges)
ma 12:00
Erre még nincs hivatkozás, én nem olvastam legalábbis. Ezért lenne fontos, hogy a döntéshozók egyértelművé tegyék, hogyan fogják kezelni ezt a kérdést.
ma 11:58

Igaz, mi csak tervezzük a másodikat, de inkább fizetek adót, csak tudjak minden nap enni adni a gyerekemnek és kapjunk normális ellátást.. Vagy esetleg a családi pótlékot emelni, amit utoljára akkor emeltek, amikor anyukám velem volt otthon…

Elszomorít, hogy nem látják sokan, hogy ez mennyire nem jó, csak azért őrjöngenék, hogy mi lesz az 1 gyerekes vagy gyerektelen emberekkel.

56. 55Judit (válaszként erre: 55. - ,zumba)
ma 11:57
Már nincs jelentősége, lényeg hogy előtte is adtak nyugdíjat.
55. ,zumba (válaszként erre: 52. - ,zumba)
ma 11:55
Elírtam, bocsánat: 1988.január 1. vezették be.
54. semleges (válaszként erre: 51. - Globus)
ma 11:55
Pontosan.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook