Külföldön született gyermek esetén lehet mindkét országból családit igényelni? (tudásbázis kérdés)
Sőt, még vagy öt országba kellene kérni a gyereknek állampolgárságot és minden honnan igényelni csp-t, máris nem kellene a szülőknek dolgozni, jól élnének a gyerekből!!!
(A kérdés feltevőnek milyen etikai értékrendje lehet)?
A családihoz miért kell dolgozni?
Egyébként erre én is kíváncsi vagyok, járna-e családi. De szerintem nem. Mert ott jár, ahol életvitelszerűen lakik a gyerek. Hiába kettős állampolgár. Az én lányom Kanadában született, és kanadai-magyar állampolgár. Tehát jó lenne, ha onnan is kapnánk pénzt:) De sajna nem jár szerintem.
Külföldön született gyerek csak akkor lehet kettős állampolgár, ha nem uniós országbeliek a szülők, vagy ha uniós országból valók de nem uniós országban születik a gyerek. Az Európai Unió egyik nagy előnye/hátránya, hogy ha magyar vagy és pl Angliában szülsz gyereket, akkor a gyereked is magyar lesz, kivéve, ha már addigra te magad is megkaptad a brit állampolgárságot.
Szerintem nem kéne, hogy járjon amúgy két helyről is a csp. Ahhoz dolgozni kell előtte, hogy járjon és egyszerre elég nehéz szerintem két országban dolgozni, bár összejöhet végülis, ha valaki határ mentén lakik.
Én mintha úgy olvastam volna, ha kettős állampolgár lesz a gyerek, akkor talán van esély rá, de ha nem lesz kettős állampolgár, akkor kizárt
ez nem tuti info, csak rémlik ilyen
További ajánlott fórumok:
- 2015-ben külföldön született/születendő babák anyukái
- Babakötvényt a most született babáknak igényelni kell? Vagy az állam "szól"? Mit kell csinálni, hogy kapjunk ilyet?
- Igényelhető anyasági támogatás, ha a baba külföldön született és a terhesgondozáson való részvétel is külföldön történt?
- Ajakhasadékkal született gyermek után lehet-e igényelni emelt összegű családi pótlékot?
- Külföldön született babát Magyaroszágon be kell valahova jelenteni, ha csak az anyuka magyar állampolgár?
- Nagymamám születési anyakönyvi kivonatának kéne a másolata, de külföldön született. Hogyan lehet megszerezni?