Ti mit tennétek ha a kapcsolatotok egyre csak romlanna a férjetekkel? (beszélgetés)
Igazad van, utolso probakepp megeri, de sokan inkabb elfutnak, es ujabb alanyt keresnek, azt hiszik, vele az a problema nem jon majd elo. Pedig igen, s lehet, kemenyebb is lesz a proba.
Erre irtam, hogy erettseg is kell az oszinteseghez, meg sok egyeb mas kepesseg
Na, igen.
Csak ez feltetelez bizonyos onismeretet, onbizalmat, problemamegoldo-, konfliktuskezelo-, kommunikacios kepesseget. Ezt is gyakorolni kell
Szia!
Köszi szépen,elküldheted a címet.Andy
Szia !
Én nem léptem időben és sajnos nagyon megromlott a helyzet.Most kezdtünk párkapcsolati terápiát, eddig egy alkalommal voltunk, és nagyon jó volt.Ha gondolod priviben küldök elérhetőséget, (budai cím)
Én az első alkalom után szidtam magam, hogy 3 éve nem mentünk el, sajnáltam az időt és a pénzt, pedig akkor most nem itt tartanánk.
Üdvözlettel:Judit
Azert igy nem jo elni. Megis mit mond, mi baja? Van konkret oka az elegedetlenkedeseinek (hinnye, micsoda szo)? Anyagi, vagy munkahelyi gond? Mert akkor ez a konnyebb eset.
Ha nincs ilyen, szerintem az a nehezebb. Megprobalhatjatok kideriteni egyutt, mi az oka, hogy veszekszik, vagy te miert veszed ennyire magadra. Es kulso szemely segitsege sem rossz. Latom, Budan vagytok. Ott meg eselyed is van talalni valakit.
Kivanom, hogy megoldodjon :)
Annak, hogy nem ültök le beszélgetni nyilván jó oka van.
Ha szeretnéd megmenteni ezt a házasságot, ahhoz viszont muszály kommunikálni.
Ezt többféleképpen is kezdeményezheted. Pl. írhatsz neki levelet, és akkor nem tud a szavadba vágni, végig tudod neki "mondani" mennyire szereted, mi az ami bánt, stb. Vigyázz, ne boríts rá egyszerre mindent, és legalább annyi pozitiv legyen a levélben, mint negatív. Gondold végig, mi számodra a legfájóbb pont, és először csak abban kérj tőle segítséget. Fontos, hogy ne egyszerűen kijelentsd, mit szeretnél, hanem segítséget kérj. Hidd el, így sokkal kisebb ellenállásba ütközöl. A bevezetőben írd le, hogy azért írod ezt a levelet, mert így könnyebb neked. A végén pedig emlísd meg neki, hogy ő is leírhatna mindent ami bántja.
Persze nem tudom, ő hogy viszonyul az íráshoz, mert ha nem szeret írni, akkor nem kellene nyaggatni érte.
Haggyál neki egy kis időt, hogy nyugodt körülmények között elolvashassa a levelet, és gondolkozhasson róla. És utána se sürgesd a válaszért, de legyen rá lehetősége, hogy beszéljen róla, ha felkészült rá.
Aztán lehetőség még egy közös barát segítségével kommunikálni, ha van ilyen.
Vagy elmehettek szakemberhez, mediátorhoz is, ha hajlandó rá. De kombinálni is lehet természetesen mindezt.
Mindenesetre az nagyon fontos, hogy először legalább te magad tisztába jöjj vele, igazán mit szeretnél. Mert nem érdemes elindulni egy irányba, ha a végcél egészen másfelé van.
Talán érdemesa lenne egy listát készíteni MAGADNAK! a jó és rossz dolgokról, milyen volt eddig, mi változott, és miért változhatott, te mit csinálsz másképp, és mióta. Hátha rálelsz egy-két kulcspontra, ami segíthet visszahozni a szép időket. Mert biztos voltak. :)
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Hogy érted azt, hogy övé a lakás?
A különvagyonát képezi?
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Miért van az, hogy egyre több komolynak tűnő férfi a Hoxán sírja el bánatát, hogy az életben nem tud kapcsolatot létesíteni a női nemmel?
- Szerintetek miért van az egy párkapcsolatban, hogy ami még az elején nem idegesített vele kapcsolatban az az idő múlásával egyre jobban? :(
- Mi az oka, hogy egyre több a jól működő párkapcsolat nagy korkülönbséggel?
- A barátnőm egyre kevésbé "kíván". Mi lehet az oka? Veszélyben a kapcsolat, mit tegyek?
- Egyre kevésbé tartom a kapcsolatot a bántó családtagokkal....