Ti mit tennétek a helyemben? (kicsit hosszú lesz) (beszélgetés)
Igen. Inkább mint hogy egy nem jól működő "család"ban vergődjön 4 ember.
Főleg, hogy a fórumindító még csak 25 éves.
Csalni én se csaltam sose, de válás után simán találtam két gyerekkel is független pasit.
De elhiszem, hogy magadról nem tudod elképzelni, hogy menne.
Nem vagyok se ferjezett problemas no,
se ketgyermekes, meg nem csaltam meg senkit.
Áh, nem olyan ciki elváltnak lenni csak az a ciki, amikor az elvált nő mindig nős pasik után ácsingózik. Én értékelem, ha valaki koherens az elveivel és van úgy, hogy ehhez muszáj elválnia. De az meg annyira gáz, amikor kipécéz valaki elvált egy olyan pasit, akinek már gáz a házassága, mert hogy akkor úgyis ripsz ropsz megszerezheti. Ahogy az olyan pasi is gáz, aki szeretőt tart. Legtöbbször csak az hajtja az ilyeneket, hogy ha nem működött a saját kapcsolata, akkor kit érdekel a másé.
De elvált nem egyenlő leprással ezért a pletykákat le kell tojni. De csak ha azt nézem, hogy ha szinglivel jön össze egy szingli, mennyivel többet együtt tudnak lenni, mennyivel nyugodtabban alszanak, a gyakorlati részének is rengeteg előnye van, azon kívül, hogy nem csinál az ember brutál karmákat az akcióival.
Én úgy értettem, hogy akkor bulizgatott, mikor külön voltak, most meg ugyan otthon van, csak nem segít semmit.
A látszatot arra értettem, hogy sok nőnek fontos, mit szól a család, ismerősök, munkahely. Megítélés, stb: ciki elváltnak lenni pl. Akkor már inkább jó képet vág midenhez, csak nehogy a faluban ezen csámcsogjanak. Két legyet is ütött egy csapásra, az ura fizetését az államkasszába, és a látszólagos társadalmi státuszt. :)
Csakhogy ehhez olyan személyiség kell, aki tényleg be tudja venni a lesz..om tablettát, bekasszírozza a pénzt, elvégzi a házimunkát, megkeresi a maga kis szórakozását időközben, és bánja is ő, mit csinál az ura. Viszont a szerencsétlenkedő típus meg csak őrlődik egy ilyen helyzetben, mert ő a rózsaszín igazi boldog családról, szerelemről, elhivatott apuról és bárányfelhőkről álmodozik. Ennek megfelelően bele is szeret az első jöttmentbe, aki szépen mosolyog rá...
Ha egy öntudatos, érett, felnőtt nő lenne, akkor az anyagi láncoktól függetlenül, amik nyilván az exhez kötik, azt mondanám, bátran flörtöljön meg akár szexeljen egy új jelentkezővel* a családi (látszat)egység megtartása mellett - de nekem a posztoló egy elnyomható, bántalmazást eltűrő, viszont a kicsit kedves kollégába azonnal belehabarodó, nem túl öntudatos, nem túl határozott személyiségnek tűnik. Az ilyen embernek aztán abszolút nem valóak az efféle bonyolult szituk, ennek csakis kiborulás, balhé és a gyerekek sérülése lehet a vége.
*lehetőleg valami független pasassal
Ha amúgy is albérletben laktok, annyival könnyebb, nincs min veszekedni meg osztozkodni, gondolom nem lesz semmi nagy változás az életszínvonaladban sem, ezért nem értem, mi tart vissza? Csak az, hogy nem mered elengedni az egyik banánt míg nincs biztos fogás a másikon??
Nem enged el? Ez tettlegességet takar? Mert akkor pláne ndm kockáztatnám meg a helyedben, hogy félredugok a kollégával...
azt hiszem, a "flört" szót használta, ez meg lehet a pillarebegtetéstől a lájtos pettingig bármi :))
ha meg nem látna bele többet a posztoló, akkor szerintem nem tette volna föl ezt a kérdést eleve. mert akkor csak úgyis az az opció lenne, ahogy eddig élt (=tűrni az urát otthon).
Ott a pont :)
Én is a tiszta játszmát szeretem… Vagy fekete vagy fehér ebben a kérdésben… a szürke 50 árnyalata meg maradjon meg annak aki csak maszatol az életében és pislog, hogy nem mennek a dolgai.
Azzal, hogy te is megcsalod őt ezzel a kollégáddal, csak még szarabb hekyzetben leszel. Mind érzelmileg, mind egyéb téren, mert igaz, ha kiderül, ti ketten "csak" kvittek lesztek, de a férjed nem fogja úgy elnézni neked, ahogy te elnézed neki a kalandjait és esetleg megütöd a bokád (hiába ő kezdte). A kolléga pedig nem biztos, hogy otthon ugyanilyen rossz kalcsolatban van, ezért ne számíts arra, hogy ő is otthagyja az ő családját, miattad. Pláne otthagyni a saját gyerekeit (ha vannak), hogy más gyerekeit istápolja, ezt nem fogja meglépni.
Zavart állapotban vagy és ilyenkor természetes, hogy kapaszkodsz az elsőbe, aki normálisan viszonyul hozzád. De ez most egy íllúzió és később nagyot koppanhatsz pedig nem ezt érdemelnéd. Ahhoz, hogy hasznot húzz ebből az egészből, szerintem annyit kellene tenned, hogy a kollégával inkább tartsd csak barátság szintjén a dolgot, hátha utólag kiderül, hogy hamar elmúlik ez a kezdeti rajongásod, de cserébe lesz egy barátod. Plusz nem lesz az, hogy belemásztál a családjába, hagyd, hogy a dolgok menjenek a maguk lefolyásában, várd ki, mi történik!
Ami az otthoni szitut illeti, ha ki szeretnél lépni, ne mentőlovagra várj, hanem tedd meg egyedül, legyél bátor és önállóan lépj ki, így nem kell egyik rendezetlen kapcsolatból a másikba cseppenni. Ezek után, mikor megtaláltad a saját egyensúlyodat, eltisztáztad a te dolgaidat, nyithatsz megint a pasi felé de csak akkor, ha addigra ő is egyedül lesz. És ki tudja, lehet, hogy addigra felbukkan egy független, vele pedig megmarad a barátság, vagy ellenkezőleg, ha virágok, akkor nyílni fognak, vagyis ha részéről is szerelem, addigra már ő is megtette a lépéseket ehhez. De a helyedben ezt nem erőltetném hiszen az ő felesége mit tett ellened?
Sakk-matt
Nem szereted a párod (lehet ő sem téged), de nincs pénzed arra, hogy önállóan élj a 2 gyerekeddel.
Szerintem maradsz vele. Legalábbis addig míg nem jön valaki aki felvállal titeket.
Általában sosem sül el az jól, ha valakinek csak 1 (azaz: egy)db pasi van van öszz-vissz az életében.
További ajánlott fórumok:
- Talpmasszázsra megyek, kicsit fura lesz a masszőrnek, hogy...
- Bölcsességfog műtét után hány nappal lesz egy kicsit jobb?
- Hosszú idő után ma randim lesz...
- Ti miket főztök ill. mi lesz a menü a 4 napos húsvéti hosszú hétvégén?
- Középhosszú szőrű házicicának nagyon hullik a szőre, érdemes lenne cicakozmetikán kicsit levágatni?
- Szerintetek mit kezdjek az apámmal? Bővebben lent, kicsit hosszú lesz!