Ti hogyan mosogatjátok az edényeiteket? (tudásbázis)
Ecetes mosogatoszerrer és öblitésel
Jó neked..mondjuk nálunk is ő mosogat többet,de a macskaalomtakarítás helyett..:D
Nekem többnyire a férjem mosogat:-)
Hideg zsíroldó szuper rá. De a gumikesztyűt ne felejtsétek el!!! Két hete lemarta az összes bőrt a kezemről egy 3 perces suvickolás alatt! Ennél komolyan kell venni...
Én a krómozott edényeimet azzal szoktam időnként átsúrolni kívülről. Mindent lehoz! Nagyon szépek tőle, csak nagyon kell vigyázni, mert iszonyúan mar. A kezedet, főleg. :-) De pl. ha teflon serpenyőt súrolok vele, nem érheti belülről az anyagot. Szépek is a serpenyőim! Én ráfújom a felületre, állni hagyom egy kicsit (lehetőleg nem is megyek arra olyankor, mert belélegezni is rossz), utána gumikesztyűt húzok, és olyan dörzsivel lesúrolom. Látványos.
Az sen rossz!!!!
De az leviszi a koromszerű izét is???
Zárójelben jegyzem meg, hogy én nem bírom a mopos matymakolást sem, csak rendes, négyzet alakú felmosóruhát használok :)
Hiába, mindenkinek van valami bogara.
Nem értettek félre...
Jó tanácsok is voltak!!!
De megnézem ezt a Cif-et is!!!:)
Mert nem akarok órákig súrolni..olyan kell,amit rákenek,és feloldja a fekete vagy éppen makacs zsíros foltokat az oldaláról...
Szerintem nálunk is,inkább minden kaja után elmosom azt a párat...
Azt hiszem félreértitek a fórum indítót....
Nem ráragadt étel maradékra gondol, hanem arra, hogy az inox színű edények elszíneződnek.
Cif inox tisztítószert vegyél.
Én a CIF súrolószerére esküszöm. Most mostam el pont a teáskannát (ezüstös fém színű). Sima szivacsra tettem cifet és bekentem a teáskannát és állni hagytam egy kicsit. Ragyog, szebb, mint új korában :-)
Nálunk csak büdösködne a mosatlan, mire összegyűlne.
Nekünk is van olyan dörzsink csak műanyag,ugyanezen okok miatt...nem annyira karcol..
Én fém szivaccsal.Arra kell fgyelni, hogy folyamatosan vizes legyen, akkor nem karcol
Nem lenne rossz beszerezni egyet...de nekem nincs rá...:(
Ezt még nem hallottam...mindjárt nekiesek...Köszönöm!!!:D
Dédnagymamám kedvenc mondása volt ez: Este örömmel, reggel körömmel:) Színigaz mondás volt. De most a mosogatógépek világában.....:)
20 %-os ecet vagy valami nem túl erős vízkőoldóval szoktam befújni és hagyni állni majd lemosom és ragyog is!
Igen,olyan ezüstös színű...minden meglátszik rajta...
Valami durva szerrel??
Mert én síma mosogatószerrel cseszhetem...:D
Nem akar lejönni....
Két kézzel, szivaccsal, folyékony mosogatószerrel.
Este öröm, reggel köröm.
Én elég rosszkedvűen szoktam:) (nem a kedvenc házimunkám)
Mert nekem fém színű lábasaim vannak,és mindig elszíneződik az oldaluk....korom...stb.
Milyen szert használtok erre??
Ti hogyan mosogatjátok az edényeiteket?
További ajánlott fórumok: