Ti hisztek a természetgyógyászatban? (tudásbázis)
Olvastam:
"A természetes gyógyítás valójában idősebb az embernél. Az állatok viselkedésének megfigyelése során számtalan olyan tapasztalatot rögzítettek, ahol valamilyen állatfaj a gyógyulás szándékával keres fel speciális helyet, vagy táplálkozik szokásaitól eltérő módon."
Azért igencsak kíváncsi lennék rá, akik nemmel válaszoltak, tudják-e mi az a természetgyógyászat? Mert szerintem nem nagyon.
Ősidők óta létezik, már az állatok is ismerték...
Azóta bővült.
Van, amikor ők segítenek, nem az orvosok...
Én ugyan, "öngyógyítottam", mert az orvosok azt mondták, márpedig a nyavalyámmal életem végéig együtt kell élni. Nem kell, de orvos ezt nem tudja. :(
Igen, de vannak határai.
Van, amikor inkább az orvosnak hiszek.
Legjobb olykor egy természetgyógyász orvos. ;)
kineziológus nekem bevált.
akkupunktúra szintén.
En a kuruzslokban nem hiszek, termeszetgyogyaszat az, amikor valodi novenyekkel gyogyitanak.... Manapsag meg mindenki csak termeszetgyogyaszhoz jar, mert ez divik...kar, hogy ott is szintetikus bogyokat irnak fel...ami mar szinteteikus az marhara nem termeszetes, es ez senkinek nem tunik fel:)) nem mellesleg sokszor a placebo hatas miatt vannak a sikerek, az pedig, hogy az orvos nem gyogyit, hanem tuneteket enyhit, az orvostarsadalom neveben kernem ki magamnak.... Nem kene alltalanositani... Nekem olyan dokim van, akinek termeszetgyogyaszati vegzetsege is van, es baromira tudja hasznositani, mert egy tudja, hogy biologiailag hogy is mukodik az emberi szervezet ( marmint magara a biokemiai folyamatokra is gondolok, es azert valljuk be egyaltalan nem mindegy, hogy mi mire hat, mi, hogy bomlik le, gyogyszereknel is altalaban a felvivoanyag a lenyeg, ezert szart sem er a generikum, amellett, hogy sokkal kevesebb hatoanyag is van benne, mint az ereti gyogyszerben) es igen is ugy gondolom, hogy magasabb szinten muveli egy orvos - termeszetgyogyasz a tudomanyat, mint a legtobb onmaga altal " kinevezett " matol termeszetgyogyasz vagyok delikvens...nagyon nagy divat lett, mert ez a trend, es nagy penzeket lehet vele akasztani, sokan azt hiszik, artani ugysem tudnak vele, holott sajnos TUDNAK...
( tisztelet a kivetelnek, nem akarok altalanositani...szoval vhogy ugy vagyok vele, hogy az orvoslas+ a termeszetgyogyaszat az ami mukodik....arany kozeput...)
Én hiszek. Szinte heti rendszeresség volt migrénes fejfájásom. Közel 3 éve járok természet gyógyászhoz, azóta havi 1x van és az is inkább csak egy erősebb fejfájásnak mondható. Évente max 2x fáj a fejem jobban, de az meg sem közelíti a korábbiakat, amikor csak sötét szoba, a síri csend és az alvás segített.
Az orvos nem gyógyít, csak a tüneteket enyhíti, nem is érdekelte őket, hogy még is mitől fájhat, vegyek be ilyen meg olyan bogyókat, akkor nem érzem, hogy fáj. A term.gyógyásszal pedig felkutattuk az okokat.
Szia!
Én igen, hiszek, és tanulom/kezelek is.
Mire vagy kíváncsi?
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Mikor lesz végre természetesebb a szépségideál?
- Hisztek abban, hogy két ember között létezhet megmagyarázhatatlan természetfeletti kapcsolat?