Ti havonta mennyi pénzt szántok magatokra? (beszélgetés)
Ruhára, cipőre keveset. Van minden alkalomra, vásárolni, próbálni nem szeretek.
Amire költök:
Uszoda bérlet, kéthetente masszázs, havonta pedikür, átlag 6 hetente kozmetikus, 3 havonta fodrász.
Valamint a pipere cikkek.
Nem sokat, mert inkább spórolunk. Szeretem ha van itthon tartalék pénz. Havonta veszek egy, vagy két ruhát és elmegyek körmöshöz.
Cipőt csak akkor veszek ha valamelyik tönkremegy. Táskát is.
Ha költök, akkor a férjemmel közösen élményekre, nyaralásra.
Fodrászhoz évente 2x járok, kozmetikushoz soha.
Műszaki cikkekre, szgép és telefon-kellékekre amikor esedékes, sosem sajnálom. Könyvet is veszek, ha megtetszik.Az utóbbi 2-3 évben megfelelő ruhát nem találtam.Olyan kaját, amit a családből csak én szeretek, fr krémes, pacal stb.. szinte nem is veszek, annyira nem érdekel. Megfelelő a hajam a bőröm, körmeim magam kezelem, hajam sk festem, kozmetikusra nincs szükségem.
Tehát maradnak a műszaki cikkek, ami néha brutális összeg, máskor pedig nulla.
Havi rendszerességgel fodrász, pedikűr, manikűr és 2x kozmetika.
Ha meglátok valahol valamit, ami tetszik, megveszem, így változó az összeg. Jobban szeretek a neten nézelődni, rendelni, mint valahol próbálgatni.
Az összeset 😂 Jó amúgy nem olyan vészes, havi átlag 1-2 új ruhadarabot szoktam venni, van hogy hetente, van hogy 1-2 hónapig semmi. Ja nem fancy márkásakat, többnyire egy bizonyos lengyel nagyvállalat márkáitól.
Valamennyit persze félreteszek, és nem költekezem totál őrült módon azért, de ha valami megtetszik akkor azt megveszem általában, mert megérdemlem :-)
További ajánlott fórumok:
- Ki mennyi pénzt hagy havonta a kozmetikusnál és milyen szolgáltatásokat vesz igénybe?
- Mennyi csoportpénzt fizettek havonta?
- Mennyi zsebpénzt adnál egy 15 éves gyereknek/fiunak/ havonta?
- Ki, mennyi pénzt költ havonta? Tudsz takarékoskodni?
- Melyik a legjobb magánnyugdíj pénztár? Hogy kell belépni? Van min.befizetendő összeg havonta?
- Ha számlára gyűjtök pénzt, teszek fel havonta valamennyit, akkor a NAV rám száll, hogy honnan van a pénz?