Ki, mennyi pénzt költ havonta? Tudsz takarékoskodni? (beszélgetés)
tényleg nincs ennek a topiknak értelme. számokat senki nem ír még nicknév mögött sem.
nagyon emberfüggő és életkorfüggő ki hogyan él
akinek nagyon kevés van, nem hiszem hogy takarékoskodik. ha fiatal elmegy arra a pénz hogy éljen, valamire mindig vágynak, még ha hülyeség is. kevés pénz de idős, ők sokszor tesznek félre, nincsenek már nagy igényeik, segít nekik a család.
mindenki más, akinek esze van takarékoskodik. vagy kicsiben gondolkodva vagy nagyban.
Nem is tudom, hányadik topik, amiben hasonlókat kérdeztek anonim módon. Na, mindegy.
Azt, hogy havonta mennyit költök, kizárólag rám tartozik.
Minthogy az is, hogy mennyi a jövedelmem.
Saját magam kárán tanultam meg takarékoskodni. Azt mondják, az okos más kárán tanul. Hát, én nem voltam okos, saját káromon tanultam. De a költekezés mai napig örömöt okoz.
Áááá, nem-nem.
Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.
Én sokat költök, ezért a férjem küldöm vásárolni egy listával. :D
Tudok félre tenni. Viszont mire össze jön egy jelentősebb összeg, tuti közbe jön egy nagyobb váratlan kiadás. De nem sírok, mert így sem napról napra élünk. :)
Névtelenül szeretnéd, hogy mások névvel osszák meg veled azt, ami Magyarországon tabu? Borítékolom, hogy nem fogsz érdemi válaszokat kapni.
Az apukám arra tanított, hogy minden bejövő összegből magamnak tegyek el 10%-ot. Minden egyéb csak ezután jöhet. Ebből az évek alatt szabad szemmel messziről is elég jól látható összeg tud összejönni. Már a lányomnak is egész szép összeg gyűlt össze, pedig ő még csak 19.
Ha van egy ilyen "gyűjteményed", soha nem érzed azt, hogy nincs pénzed, és az egészen más energia, mint amikor nincs.
Egyébként nem spórolok, kb. ugyanúgy költekezem, ahogy eddig. Eddig sem szórtam eszetlenül a pénzt.
Céljaimat elértem, és könnyen megtudtam engedni azt, h pl. tavaly elveszítettem kb, 140-ezer dollárt a tőzsdén.
De ezután befogom a nyilvánosban.
Nem fogok számokat ìrni.
Van egy megtakarítási számlám ahová minden hónap 11.-èn automatikusan átvezetik a szerződésben meghatározott összeget.
Azon felül nem spórolok.
Pedig tételesen levezethetnéd....:))
Mindig is az volt, de újabban egyre gyakori más zsebében való turkálás.
Muszáj persze fiatalon.
Akik pedig nyugdijban vagyunk, egészen más helyzetben vagyunk.
További ajánlott fórumok:
- Ma van a Takarékossági Világnap - te mennyi pénzt tudsz félretenni?
- Te hogyan tudsz takarékoskodni, hogy a pároddal gyereket vállalhass?
- Ki mennyi pénzt hagy havonta a kozmetikusnál és milyen szolgáltatásokat vesz igénybe?
- Mennyi csoportpénzt fizettek havonta?
- Mennyi zsebpénzt adnál egy 15 éves gyereknek/fiunak/ havonta?
- Melyik a legjobb magánnyugdíj pénztár? Hogy kell belépni? Van min.befizetendő összeg havonta?