Ti hallottatok már a kombucha jótékony hatásáról? (beszélgetés)
Ami mindenre jó, az semmire se jó!:)
Általában ez a helyzet.Anyósom már nagyon régóta bajmolódik vele, én is ittam hónapokig, bár nehezen nyomtam le, mert szörnyű az íze.Nekem semmi változást nem okozott, aztán végképp megcsömörlöttem tőle.Anyósom issza, hízik is folyamatosan, pedig fogyni akar.
Ehhez a teához rengeteg cukor kell, ez nem biztos, hogy hasznos.
Szia!
Nekem sem!:(
Szia.Sikerült gombát szerezned?
Nekem nem:(
Még mindig nem tudtam szerezni egyet sem!:(
Baboka! Mit tud a kristálygombád?
Sziasztok! Én is szeretnék kombuchat, ha van valakinek ajandekozásra szánt Székesfehervaron!
Cserébe tudnék adni kristálygombát...
b.boglarka@citromail.hu
csak először tünik macerásnak. Én a harmadik adagot érlelem és már könnyen megy.
Az igazi hatáshoz úgy tudom hónapokig, sőt évekig kell inni.
Majd meglátjuk.
Sajnos még nincs!:(
De dolgozom az ügyön!:)
Én átestem a cudar tisztításon. Nem hittem el az ajánlott teáskanál adagot, kb. bő fél decit nyomtam be elsőre. Nem kellett volna.
Van már gombád?
Én is ezt hallottam és kutakodni kezdtem a gomba után egy kicsit! Bár elég bizarr, hogy a gomba 'levét isszuk. :)
Nagyon kíváncsi leszek! Szeretem az ilyen dolgokat, elég nyitott is vagyok rá! Igen én is olvastam, hogy óvatosan kell kezdeni vele,mert cudarul kitisztít!:DDDDD
Ezt szomorúan olvasom! Nem lehetséges, hogy szkeptikusan fogadtad és ezért nem hatott?
Én nagyon hiszek az ilyen dolgokban! :)
Szia!
Évekkel ezelőtt majdnem másfél évig ittam ezt a gombából készült teát.Tuti használ valakinek,de nekem semmit nem csinált.Biztosan vannak olyan emberek akiknek sokat segített a tea,de nekem csak annyit tett,hogy ameddig ittam rengeteg volt a gyomorsavam.
Amúgy Én a hajam miatt használtam, és semmi javulás nem állt be.
Én még csak tegnap hallottam róla, de már rajta vagyok az ügyön, hogy nekem is legyen! Ez egy gomba, amit cukros vízben kell erjeszteni! Amire jó a leve:
- A tea gyógyítja az ízületi gyulladást
- enyhíti az izomfájdalmakat
- stabilizálja a vérnyomást
- állandó jó közérzetet és alvást biztosít
- oldja a stresszt
- orvosolja a gyomor- és bélpanaszokat
- tisztítja a vért
- erősíti a vesét
- oldja az epe- és vesekövet
- csökkenti a koleszterin-szintet
- rugalmassá teszi a vénákat, artériákat
- segít a súlycsökkenésben, a zsírszövetek lebontásában
- segít az immunrendszer gyengeségéből adódó betegségeken, így például az allergián
- enyhíti a menopauza tüneteit
- megakadályozza a kopaszodást
- elősegíti az erősebb hajszálak kialakulását
- visszaszínezi az ősz hajszálakat, felgyorsítja a haj növekedését.
Tapasztalatokra lennék kíváncsi!:)