Mit hallottatok a sólámpa jótékony hatásairól az asztmára? (tudásbázis)
Hogy a sólámpának vannak-e jótékony hatásai, azt nem tudom. Ill. nálam nem vált be, pedig van kettő is. De a sós levegő belégzésének biztos! Én gyerekkoromban voltam asztmás, és "kinőttem"..ill. tünetmntes voltam kb. 25 évig. A munkahelyem kapcsán ismét kiújúlt, újra szteroid...stb.
Közben elköltöztünk Horvátorszába a csodálatos Losinj szigetre (nem az asztmám miatt, de jól kijött). Ez a sziget a kiváló mikroklímájáról híres, sok asztmás jár ide regenerálódni, itt szeretnénk apartmant nyitni, ha összejön....
Kiköltözés után pár nappal már nem is volt szükségem a gyógyszereimre. Ez a párás sós Adriai levegő csodát tesz :-)
Amúgy a sópipa is sokat szokott használni asztmásoknak.
Gabi
Ha megnyalod, és sós az íze, akkor valószínűleg az.....
Bár az áruházban elég hülyén mutatna....:-) :-)
Gabi
Nálunk a gyerekek szobájában van, éjjel-nappal világít! A gyerekeket nem zavarja, jól bevált "éjjeli fény" gyanánt is! A nagyobbik fiamnak hörgő szűkülete van és asztmahajlama, így néhány "befulladás" után vettük meg és azóta semmi gond nem volt! Nem tudom egy asztmásnak mennyire javít az állapotán.
Rosszat nem teszel vele, ha veszel egyet!
Az ember már régóta ismeri a só gyógyító erejét, tisztító és semlegesítő tulajdonságait.
Sólámpák és sógyertyák használatával lakásunkban, irodánkban tapasztalhatjuk az ásvány jótékony hatását. Közérzetünk nagymértékben függ a belélegzett levegőtől. A levegő pozitív és negatív töltésű részecskéket tartalmaz, ezek aránya befolyásolja egészségünket, hangulatunkat. Sajnos a lakásunkban, munkahelyünkön használt berendezések (TV, számítógép, légkondicionáló stb) vagy a dohányzás felborítják a természetes egyensúlyt.
A levegő túl magas pozitív ion tartalma rossz közérzetet, fizikai, pszichés gyengeséget, álmatlanságot okozhat, előidézheti az immunrendszer gyengülését.
A sólámpák és mécses tartók tökéletes forrásai az egészség számára nélkülözhetetlen negatív ionoknak. A lámpában lévő izzó illetve mécses felmelegíti a sótömböt, így az negatív ionokat bocsát ki, visszaállítva ezzel a levegőben az ionok egyensúlyát. A lakás/iroda mikroklímáját jelentősen javítja, biztosítja a könnyebb és egészségesebb légzést.
A lámpák sajátos fénye kellemes, nyugodt légkört biztosít.
Ma már közismert tény, hogy a helyesen megválasztott színek, a színterápia, pozitívan hatnak közérzetünkre. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy a színek nem csak a szemen keresztül jutnak a szervezetbe, hanem a bőrön majd a meridiánokon keresztül eljutnak az agy központi rendszerébe, ahol pozitívan befolyásolják az anyagcsere háztartást szabályozó folyamatokat. Valamint a bőrön át eljutnak a sejtekig, ahol elősegítik a regenerációs folyamatokat.
Nekem is van, használom és remélem valamire jó is:)
A sólámpa három színben kapható:
vörös:
Élénkítő, serkentő hatású. Gyógyítólag hat a vérkeringési zavarokra, alacsony vérnyomásra, serkenti a gyengén működő szerveket. Életerő-, energiaadó, aktiváló.
narancs:
Nyugtató hatású. Gyógyítólag hat a klimaxos panaszokra, asztmára, reumára, köhögésre, hörghurutra. Csökkenti az anyagcsere zavarait. Általános egészség javító. Jó hatású megfázás, álmosság, fáradtság ellen. Feltölti az ember energiamezőit, melegít, felvidít, erősít, fokozza a munkaerőt, növeli az immunitást. Sikeresen alkalmazható depresszió esetén, visszahozza az életkedvet. Elősegíti a koncentrálást.
fehér:
Növeli a koncentrációképességet. A fehér valamennyi szín együttese. Mindenre alkalmazható, feltölti a csakrákat, védelmezi az összes testrészt. Méregtelenít.
További ajánlott fórumok:
- Bérbe adnám a párom! Hallottatok már ilyenről?
- Használ valaki mosódiót? Mit hallottatok róla?
- Ötletek a tüdőbe inhalálás/porlasztás útján bejuttatható regenerálókról és azok hatásairól ( gyógyszerek, illóolajok és egyéb csodaszerek )
- Gyógyító ásványok, fél drága kövek jótékony hatásairól
- Ti hallottatok már a kombucha jótékony hatásáról?
- Valaki tud valamit a csipkebogyó jótékony hatásairól?