Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ti elengedtétek volna? fórum

Ti elengedtétek volna? (beszélgetés)

1 2
40. andilaci (válaszként erre: 38. - Kannanana)
aug. 14. 18:29
júl. 18. 12:50
Engem elengedtek 13 évesen. Tóhoz, folyóhoz. Fiúk is voltak. Nem rosszalkodtunk. :D
júl. 18. 11:00
Természetes vízhez nem, strandra simán elengedtem volna, ha egyébként megbízható.
37. libikóka (válaszként erre: 36. - Ghost👻)
júl. 12. 20:38
👏👏👏👏👏
júl. 12. 17:55

A mai nap nagyon jól sült el!

Olyan kamion sofőrrel volt akiben maximálisan megbìzok.

Èlvezte a hosszú utat,rakodásnál segìtett.

Szuper napja volt. Jól elfáradt mègis mosolygós. Nála ez ritka. 😅😁

35. Oliva2023 (válaszként erre: 1. - Ghost👻)
júl. 12. 00:27

Jól tetted. Ha nem bízol a lányokban, annak megvan az oka. Meg kell húzni a határokat és a 13 éves gyerek a te felelősséged.

Japánban élő ismerősöm mesélte, hogy a gyerekek már első osztályba is egyedül mennek, ez kötelező, a szülő nem kísérheti el őket. Igen ám, de az iskola ismeri a gyerekek útvonalát, minden zebránál van egy segítő, aki a gyerekeket figyeli, a buszsofőrök, az utasok, na meg az egész társadalom figyel rájuk. Tehát így könnyű önállóságra tanítani őket, hiszen biztonságban vannak. Nálunk ilyesminek nyoma sincs.

34. Ruslan
júl. 11. 23:40
Felvilágosítva és önvédelmi eszközök birtokában igen. Ilyenek például a tökön rúgás megtanítása, boxergyűrű, személyi sziréna, úszógumi, spray stb. Ehhez szükséges a bizalom is. Ha ez nincs meg és a szülő helyett inkább a barátnőkre hallgat, akkor nem.
33. 94a06e9696 (válaszként erre: 24. - Anyagi)
júl. 11. 21:54
Mondjuk a hülyeséghez nem kell strandra menni...
32. libikóka (válaszként erre: 31. - Utolsó betyár)
júl. 11. 21:31

Igazságokat írtál.

Mégsem tudok olyan szülőt aki mindenre rábólint csak mert el kell engedni.

Főleg nem 13 évesen.

Az meg hogy ki mit ítél rizikósnak,és hogy védi ki az ő dolga , azért szülő.

31. Utolsó betyár (válaszként erre: 27. - Libikóka)
júl. 11. 21:17

Meddig ne engedjük egyedül, vagy úgymond olyan emberekkel akik nem biztos, hogy igazi barátok? Én azt gondolom 3-4 év múlva sem lesz jobb a helyzet.

Vagy az igazi barátok mindig ott vannak és segítenek?

A jó pár éve meggyilkolt pécsi pszichológusnő jut az eszembe. Barátokkal volt szórakozni. Nem volt egy tökös srác sem a csapatban, aki azt mondta volna neki, hogy én akkor is hazakísérlek, ha kézzel lábbal tiltakozol!?

Emlékszem 17 évesen Edda táborba voltunk Agárdon a lakhelyünktől közel 200 km-re. Értünk sem tudtak volna eljönni csak úgy hipp-hopp. Igaz barátokkal voltunk, de voltak ott olyan arcok, akik már jóval több dolgot megéltek, láttak, hallottak mi.

Vagy 14 évesen Görögországba mentünk az iskolával. Egy tanár, a felesége és néhány szülő, kb. 35 fő 14-18 éves diákkal. A felnőttek esténként általában spiccesre itták magukat. Azt sem tudták hol vagyunk, mit csinálunk. Mi pedig discoba, vagy sétálni mentünk a sötét partra egy idegen országba. Voltunk fiúk, lányok. Megtanították számomra elég korán, hogy kétes, hülye dolgokba ne menjek bele. Lehetőség szerint vigyáztam magamra, de sajnos baleset vagy más dolog ellen senki nincs beoltva.

Lehet nevetségesen hangzik, de azt gondolom egy ember egyedül a lakásban, sokkal nagyobb veszélyben van. Elcsúszhat a fürdőben, félre nyelhet, megszúrhatja magát, megrázhatja az áram, stb... Ott aztán teljesen egyedül van főleg, ha családi házban lakik valaki. Még annyi esély sincs, hogy segítsenek neki, mint a strandon.

30. libikóka (válaszként erre: 29. - Ghost👻)
júl. 11. 21:04
Igen:))
29. Ghost👻 (válaszként erre: 27. - Libikóka)
júl. 11. 20:59

Igen, nagymamám mondogatta mindig, hogy inkább a gyerek sìrjon, mint a szülő, mert amikor a szülő sír akkor már baj van.

Emlékszem,èn is ugyanilyen voltam ha anyum tiltott valamit. 😅

28. libikóka (válaszként erre: 27. - Libikóka)
júl. 11. 20:55
,,,nem engedtek,,,
27. libikóka (válaszként erre: 26. - Ghost👻)
júl. 11. 20:55

Inkább ő legyen morci egy darabig,,mint hogy akármi is legyen.

Mind így voltunk ha valamit engedtek,,később már tudtuk,,ő is tudni fogja,,vagy tudja is csak most ilyenje van:))

Tini:))

26. Ghost👻 (válaszként erre: 24. - Anyagi)
júl. 11. 20:44

A lányok ezzel is behülyìtettèk. Tèny,hogy ők már alsóban is felügyelet nèlkül mászkáltak ès ez miatt a lányom azt hiszi, hogy èn gonosz ès szigorú vagyok,mert az ő anyjuk mindezt èvek óta megengedi.

Èn nem engedem.

25. Ghost👻 (válaszként erre: 23. - Loch ness)
júl. 11. 20:40

Szombaton megyünk Siófokra.

Rendszeresen járunk együtt strandra is.

24. Anyagi (válaszként erre: 9. - Libikóka)
júl. 11. 20:36

Igen, ez a válasz!

Ha ismerem a baráti kört (már egy ideje) akkor igen.

De ha nem, akkor pont ez az a kor, amikor egymást tudják hülyíteni a gyerekek! Azért csinálnak meg valami hülyeséget, mert nem akarnak kilógni a csapatból!!!!

júl. 11. 20:31
Annak alapján, amit írsz, én sem engedtem volna el. Sőt, szerintem egy 13 éves ne is menjen felnőtt nélkül vízpartra, még strandra sem. Nem figyelnek egymásra, hirtelen megijednek, nem jól oldják meg stb. és kész a tragédia. Ha meg tudjátok oldani, menjetek el együtt strandra, akkor együtt is vagytok, és a strandolási vágya is teljesül. És biztos vagyok benne, hogy jobban is fogja érezni magát veletek, mert biztonságban lesz. Bár mondani valószínűleg nem fogja :)
22. Ghost👻 (válaszként erre: 21. - Utolsó betyár)
júl. 11. 19:44
Igen,elengedem a kezèt már most is de a veszèlyes dolgoknál nem szìvesen. Ès a zsigereimben azt èreztem,hogy ebből nagy baj lehet.
21. Utolsó betyár (válaszként erre: 20. - Ghost👻)
júl. 11. 18:22

Megértelek téged is, de egyszer eljön az az idő, hogy nem lehet majd neki nemet mondani.

Mint írtam, élővízhez nem engedtem volna el, a sodrás, úszó tárgyak, vízi járművek, hírtelen mélyülés stb... miatt, de a strandon vannak annyian, főleg ilyen időben, ha bármi probléma van, oda lehet menni idegen emberekhez is és segítséget kérni tőlük.

Ha pedig ahogy írtad, elég komoly hölgy, akkor úgysem lehet rávenni a hülyeségre. Most nem elsősorban nem a fiúzásra gondolok, hanem pl. arra, hogy ki tud nagyobb fejest ugrani.

De ez már elmúlt, lényegtelen ki mit ír.

20. Ghost👻 (válaszként erre: 18. - Utolsó betyár)
júl. 11. 18:08

Természetesen volt már nem egyszer egyedül a városban. Otthon is egyedül van mìg dolgozunk.

Strand: 2 strandunk van. Májusban egy 12 èves halt meg 2 hete pedig egy 6 èves.

19. Ghost👻 (válaszként erre: 17. - Smaragdzöld 🐉)
júl. 11. 18:07
Köszönöm! ☺️
júl. 11. 17:58

Élővízhez (Duna, Tisza, Dráva, Száva stb... ) nem, mert ha a másik két lány pasizik, közben nehogy történjen valami és ne tudjanak neki segíteni, de strandra igen.

A fiúknak is lejön egy idő után, még ha kezdetben nyomulnak is, ha valaki nem foglalkozik velük és keresnek olyan lányt, aki vevő az ilyenre.

Gondolom már a városban is volt egyedül mondjuk boltban, és ha úgy gondolja elege volt a strandból egyedül is haza tudott volna menni, ha a másik két lány elmegy a pasikkal mondjuk fagyizni.

17. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 16. - Ghost👻)
júl. 11. 17:53

Az, hogy kicsit pufogott, ebben a korban szinte természetes.

Ügyesen megoldottad a dolgot. 😉

16. Ghost👻 (válaszként erre: 15. - Smaragdzöld 🐉)
júl. 11. 17:50

Puffogott termèszetesen.

De vágya volt kamionozni. Ma elintèztem neki,holnap egèsz nap kamionozhat. El is felejtette a strand dolgot. Ez fontosabb számára.

15. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 1. - Ghost👻)
júl. 11. 17:47

Egyesek elengedték volna, mások nem.

A további infók tükrében, amit írtál - én sem engedtem volna el. Majd kárpótolod mással.

Egyébként hogy fogadta a lányod a döntést?

júl. 11. 16:26
Ha felmerült, hogy inkább ne, akkor ne.
13. Ghost👻 (válaszként erre: 12. - Channa*)
júl. 11. 16:15

Unokatestvérekkel el mernèm engedni.

Kèrlelt reggel,hogy bìzzak benne. Bìzok. A másik kettőben nem.

Semmi jót nem nézek ki belőlük.

12. Channa* (válaszként erre: 11. - Ghost👻)
júl. 11. 16:11

Én se engedtem mindenkivel a fiamat annak idején.

Én is csak olyanokkal engedtem el, akiknél tudtam, hogy mindig együtt vannak, azaz nem hagyják, hogy aludjon a tűzőnapon, nem engedik fejest ugrani a 10 cm-es vízbe, stb.

júl. 11. 15:16

Sajnos ezek a lányok nem èpp 13 èveskènt viselkednek,mìg az èn lányom igen.

Pasizni mennek az enyèm pedig èlvezni a vizet.

Arról nem beszélve,hogy olyan mèg nem volt, hogy valami ne törtènt volna vele. Ha otthon lennèk ès nem dolgoznèk,lehet,hogy elengedtem volna de ìgy nem mertem.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook