Ti 45-46 évesen szülnétek még (nem első gyerek)? (beszélgetés)
Igen, inkább nagyi kor szerintem is, mint szülni, de hát ezek a sztereotípiák már elmosódtak és kemény átfedések vannak.
De ha valakinek akkor adatik meg, szüljön, jó egészséget, örömet és boldogságot hozzá!
Én nem, semmiképp. 47 évesen már nagymama voltam. És ez pont így tökéletes. (most 51 vagyok)
Persze ha első gyerek...akkor meggondolnám.
Nem....Felnőttek a gyerekeim, kirepülne(kirepült)...most végre én is élem már az életem...eddig csak a háztartás, meló,gyerekek...
Van kolléganőm aki 38 évesen szülte a 3. at..hát nem irigylem...kisbaba,újból pelenkázás stb.óvoda, kisiskolás...nem kezdeném újból...
Ha más kizáró ok nem lenne, szívesen. :)
Én legalábbis mindig vágytam egy késői gyerekre.
Szerintem nincs gond a kásői gyerekvállalással, HA összejön. A baj az, hogy gyakran már nem jön össze sajnos. :(
Amúgy ha minden feltétel adott, hajrá! (Csak nagyon ne éljétek be Magatokat előre, hogy összejön!)
29 voltam mikor az ikreim születtek, idén lesznek 10, én 40, férjem 46. "Véletlen" baba kizárt, tudatosan pedig biztosan nem vállalnék több gyerkőcöt.
2-3 éve volt róla szó, de a döntést rám bízta férjem (addig tárolták a fagyasztott embrióinkat, de lehetett volna hosszabbítani). Az ember egy kis életet nem bán meg, míg egy elszalasztott lehetőséget igen......ennek ellenére nemet mondtam.
Persze előfordulhat olyan élet helyzet, amikor lehet másképp döntenék (új társ, meglepetés baba), de ilyen a mi esetünkben nincs.
Tervezni nem terveznék, de ha összejönne természetesen vállalnám.
Senki felett nem törtnék pácát, aki nem huszonévesen szül.
Én első gyerek esetében biztos szülnék 40 felett,mert jobb későn mint soha,ha becsúszna még lehet akkor is,sőt...valszeg biztos meg tartanám,de tudatosan nem valószínű,hogy vállalnék.Nem az hogy nagyi kor,de nem akkor ideális szülni,ez tény.Veszélyesebb mind a babára,mind anyukára nézve,több a komplikáció,a genetikai rendellenességek esélye.Most ne jöjjön senki ellenpéldákkal,természetesen van olyan is.Nekem fura belegondolni abba,hogy anyukám most 51,és ha 45 évesen szül,akkor most van egy 6 éves gyereke.Miközben most meg van egy 3 éves unokája.Én inkább nagymamának látom már őt,holott egy nagyon dekoratív,fiatalos nő,aki 10 évet letagadhat,és mégis.Nagymamának is jobb lenni 55 évesen mint 75-ön mert már nem bírja az ember úgy a gyűrődést.
Meg ami miatt én nem merném addig elhúzni az,az,hogy 40 felett már gyakorlatilag akármikor klimaxolhat egy nő,nálunk amúgy is hamar beüt a családban a klimax.
A felnevelésen kár rugózni,mert senki nem tudja meddig fog élni.
További ajánlott fórumok:
- Bevállalnátok az első gyereket 30-35 év között?
- Zenék, amiket elsőként hallottál gyerekkorodban...
- Első randin gáz rákérdezni, hogy szeretne-e még gyereket?
- Hogyan lehet egy elsős kisgyerek koncentrációs képességét fejleszteni?
- Első osztályos követelemények. Minden gyereknek zseninek kell lennie?
- 40 körül első gyerek