Bevállalnátok az első gyereket 30-35 év között? (beszélgetés)
Sziasztok.
Én 2010.okt.22én szültem meg első gyermekem.Akkor betöltött 32 éves voltam.Nem bántam meg,hogy nem szültem hamarabb.Persze néha nem egyszerű,mert tűzről pattant kis kölyköm van,de megoldjuk.Tavaly nyár óta már a második babát tervezzük,gyakoroljuk.Tény,hogy kisfiunk is nehezen fogant meg,de nagyon megérte!!!!!!
Túlsúlyos vagyok,a nőgyógyász nehéz terhességet jósolt,de szerencsére nem lett igaza.
Első gyerek szülését átlagosan 10-12-24 óra vajúdással jósolják a dokik.Én ehhez képest magzatvíz elfolyástól számolva 7,5 óra alatt végig csináltam,fájással,szüléssel,lepény elvétellel,varrással,sms írással az örömhírről,letisztítssal és beszélgetéssel a szülésznővel!
Persze, de ha meg negy evet varunk, akkor mire a gyermekem 18 eves lesz, en 60.
Persze lehetek meg olyan, mint Stallone...
Te sem vagy elkésve, szerintem épp hogy érettebb vagy már a gyerekvállaláshoz.
Általában a férfiak későbbi életkorban érnak meg az apaszerepre. :)
miért ne?...
ez ma már nem nagy kunszt...
az elsőt én is 30 évesen szültem.
Négy volt osztálytársam szült tavaly-39 évesen.
Háromnál, első gyerek volt.
No de azért, ha kicsit a párkapcsolatokat komolyabban vennénk, már korábban, akkor azért jóval kevesebb lenne az ilyen kimenetelű eset. Persze 0 sose, mert mindig is voltak balesetek. Azt kéne végre megérteni társadalmi szinten, hogy ez nem játék...
Két ellentétes dologban látom a bajt. Az egyik klasszikusan a párváltogatás, TÚL sok pasi meg csaj... stb... Ennek nagyjából ismerjük a rossz következményeit.
Viszont itt van ennek az ellentéte. Amikor együtt vagyunk csomó ideig. Csak. Igazából úgy parttalanul. Házasság nem, mert azért annyira úgy mégse, viszont ott se hagyom, mert ugye én olyan rendes vagyok... Meg lusta, meg be is csapom, meg magamat is... És lehet, hogy ez a veszélyesebb a klasszikus kaszanovaságnál.
Ezeknek általában abortusz, meg komoly lelki törés a vége. Mert a komoly kérdések akkor buknak ki. No valahogy ezt tudták eleink a "klasszikus" 1-2-3 év tényleges udvarlási idővel elkerülni. Mert ott az idő el kellett dönteni, kell-e a portéka... Ha meg nem, akkor mindenki menjen az útjára, viszont addig meg nemigen kéne terhesnek lenni. Mert ha tudom, hogy még nagyon nem, akkor 6 gumit húzok a f.ra.
Ezt annak ellenére le mertem írni, hogy nekem se ment anno minden tökéletesen...
Mert mikor máskor??
Manapság - errefelé legalábbis - mindenki ekkor szül. Előtte egyre ritkább, utánára meg már azért csak nagyon okkal szabad halasztani...
További ajánlott fórumok:
- Negyedik gyermek! Ti bevállalnátok?
- Ti bevállalnátok egy nyaralást Horvátországba 3-4 hónapos csecsemővel?
- Szerintetek merjem bevállalni? Légyszi segítsetek!!!
- 2 nagysúlyú baba, és 2 nehéz szülés után bevállalnál még 1 babát?
- Ti ilyen körülmények között bevállalnátok egy babát?
- Szerintetek a mai gazdasági helyzetben, (és 32 felé közeledve) harmadik gyereket bevállalni butaság?