Tettlegesség az iskolában (beszélgetés)
sziasztok,
igen erröl van szo, sajnos nehez lenne a valtast megoldanom es a fiam szereti az osztalytarsait
Egyebkent a fegyelmin egy megrovast kapott, az igazgatonö azt mondta ez a legenyhebb büntetes
amiert a tanart rangatta.+ a felsösök is megkapjak az intöjüket.
Kihangsullyozta,hogy ök nem jelentettek ezert fwel minket ! Marmint a fiamat !
Írta,hogy nem tudja hova vinni a gyereket: kicsi falu,egy suli,szomszéd öreg néne hordja őket haza...
Szóval,váltani nem nagyon tud!
amúgy de, egy másik iskolűban, ahol melléállnak mondjuk gyerekek, stb könnyebb lesz.
Tudod, nekem is volt oszttársam, akinek nekiesett egy tanár, de egyként hördült fel az osztály, és nem engedtük verni. A tanár meg nem tanított minket utána... ne mond már, hogy ez pl ugyanaz, mint amikor mindenki végignézi a verést...
Én tényleg nem értem hogy hagyható iylen helyen a gyerek, főleg azután amit a diri mondott. NEm fér a fejembe. Mert igenis, van amikor az első lépés az, hogy arrébbállok. minden más utána jön. Saját érdekünkben. nem szabad mindig mindent eltűrni, és maradni.
???? te ezt komolyan mondod, hogy a gyereked fejét valaki a falba veri, , és úgy, hogy az igazgató közli ez van, otthagyod a gyereked, és beküldöd naponta újra és ujra ahhoz a tanárhoz???
Ezt te tök komolyan mondod, hogy evel a gyaerek azt tanulja, hogy kiáltak mellette?? És máshol nem lesz a ygereknek könyebb feldogozni?? (te jó ég!! )
az tiszta, hogy a tanárt feljelenteni stb.. de közben könyörgöm, igenis elvinni onnan a ygereket. Azt látja egyszerűbb lelépnem?? mi van??? Így mit lát?? a másiknak bármit szabad, neki meg kötelessége eltűrni!
van amikor egyszerűen le kell lépni, nem hagyni magunkat. ez egy gyerek!!! bántják!!
amúgy tökmindegy, mert a fórumindító többedik kérdésre se válaszolt, hogy egyáltalán felmerült e benne, hogy máshova vigye a ygereket.
De,tovabbra is odajar, es hirtelen az eset ota megjavultak az osztalyzatai
harmasrol ,ötösre !
Felettebb erdekesnek tartom a dolgot
Sziasztok
Most indulok a rendörsegre kihalgatasra. Delutan fel haromkor ,pedig jön a kisfiam fegyelmi targyalasa. Össze kell szednem magam.
Első körben kiíratnám onnan a fiam, mielőtt olyan lelki sérüléseket szenved, amik hosszútávon rossz befolyással vannak rá.
Másrészt megfenyegetném az iskolát, hogy amennyiben nem lesz változás, ez és ez lesz. Hogy lehet megütni tanárként egy gyereket?? Állj a sarkadra! Ez nem vicc. Az a nő egy pszichó, aki a gyerekeken vezeti le a hajlamait meg a stresszt.
Ez nagyon durva! Szegény gyerek! Vidd máshova minèl hamarabb! Nézd, nem hiszem, hogy az igazgató bármit is tesz a gyerekedért.
Jól tetted, hogy elmentèl a gyerekvédelemhez. Az önkorihoz is be kene menni. A KLIK is talán tenne valamit. Ès legyen nyoma mindennek. A pszichológustól kèrd el a szakvèleményt, azt is írja le, mi történt amikor az igazgatóval és a tanàrnővel beszélt. Az osztályba járó gyerekek szüleire is szüksèged lesz. Olyat már láttam, hogy a szülők abszolút egységesen lèptek fel egy pedagógus ellen, megtettèk a szüksèges lèpéseket ( igazgazó, önkorm.) ès sikerült elérniük, hogy az osztályból ( de nem az iskolából) eltávolították a tanárt. Ha sokan össszeálltok, lehet erre esèly, viszont egyedül kevès leszel hozzá. Az sem elég, ha csak 4- en- 5- en mentek, abból is tuti lesz aki kihátrál. De ez is időigènyes, s gyereked meg csak szenved a mostani sulijában. :-(
figy, nem számít mit mond, az számít mit tesz. Attól mert ő nem alszik, nem elsznek kevésbé veszélyben a gyerekek sajnos.
Komolyan fel se merül benned másik suli?? én nem értem...
Ahova csak lehet (önkormányzati jegyző,gyermekvédelmi hivatal,iskola fenntartó) levelet írnék (ajánlottat,hogy nyoma legyen,és emilt) és a többi szülő aláírásával elküldeném! Ha kell,én tuti még össze is gyűlnék a szülőkkel egy fogadóórán vagy,ha nincs,akkor tanítás után,és a tanárt számonkérném személyesen. Minél többen,annál jobb!
Sajnos megértem,hogy nem tudsz iskolát váltani,úgyhogy mindenképp meg kell oldani a helyzetet!
Mondjuk,az én vérmérsékletemmel esélyes,hogy a tanár már tüörött kézzel törölgetné vérző orrát,de nyilván az nem megoldás (de jó idegnyugtató)!
Azt nem értem ,hogy ezt hogy hagyhatják? A többiek is tudják ,hogy milyen ,mármint a kolleganöi. Akkor miért védik? Miért nem teszi ki az igazgatónö?
Ö is tudja, hogy nem alkalmas gyerekek közé!
Ki dönt most a sorsárol, az önkormányzat?
A polgármesternö?
Nem tudom
Akkor írasd másik faluba, vagy városba.
Te hol dolgozol? Ott nincs a közelben iskola?
Persze az alap, hogy feljelented, akár a rendőrségen is, nem csak a gyámügyön. Ja és jelents be elfogultságot a gyámügy ellen, mert a helyi önkormányzat védeni fogja, arra tekintettel, hogy nincs pedagógus. De ettől függetlenül menekítsd el onnan a gyerekedet.
A múltkori pszichológustól kérj egy összefoglaló véleményt és azzal tedd meg a feljelentésed.