Meddig lehet elmenni, ilyen helyzetben "elfogadható" a tettlegesség, vagy az már túl megy minden határon? (beszélgetés)
Sziasztok.
Most olvastam végig a topikot. Molyka! Szerintem a húgod lelkileg tönkrement a "szégyelt" munkába.
Az mit jelent, hogy anyukádat szórakoztatja egész éjszaka? Aludni sem hagyja?
Anyukám kórházban volt, nincs jelen. Rengeteget sír a másik lánya miatt, ahogyan amiatt is, hogy idáig jutott bárki. Tehetetlen és rendszeresek köztük a nézeteltérések, orvoshoz akarja vinni, de egyik gyerekének se fogja azt mondani, menjen.
Patt helyzetbe van és kétségbeesve.
értem, nálam a mi lenne ha-kérdés egyből megválaszolhatóvá válna, ha a viszálykodásból otthoni verekedés lenne
de nem vagyunk egyformák
Pont erről van szó, hogy anyukáé a ház, és a felnőtt gyerekek ott élnek, "nem szeretnék erről beszélni" okok miatt. (Ami, gondolom, a pénz.)
Úgyhogy nem tudom, hogy mennyi "joga van" egy felnőtt, több százezret kereső nőnek az édesanyja házában élni, és kicsinálni a többieket. Nem hinném, hogy az anyának igazságot kell tenni, csak éppen érdekelne, az miért normális, hogy ő nem tesz semmit, mert majd a három felnőtt gyerek megoldja egymást közt. Megoldja? Hiszen az egyik hisztériásan ordibál, a másik meg ezért megüti. Az én házamban ez biztos nem lenne egy olyan helyzet, amiben nyugodtan várakoznék, hogy majd megoldódik.
Szerintem ez a dolog éppen eszkalálódik, és nem megoldódik.
mi sebészeten is voltunk, hogy vajon eltörött-e a kisebbik keze, az általa kezdett verekedés közben...
mert ők csendben csinálták :)
de itt most felnőtt emberekről van szó.
és felnőttek esetében nem az anya feladata, hogy igazságot tegyen. lehet véleménye, amit elmond, de itt kb. vége is a dolognak.
mivel családról van szó, és gondolom, a család házában élnek, nem könnyű csak úgy elküldeni onnan valakit, akkor sem, ha minősíthetetlenül viselkedik, hiszen joga van ott élni.
Ezt én sem állítottam, csak nem értelek.
Te mosolyogva néznéd, hogy hadd civakodjanak, milyen édesek?
Mikor már az egyik oda jut, hogy dühében felképeli a másikat?
De tényleg, meséld el, hogy mit csinálnál.
Ha így nézzük, ugyan olyan joga van neki is ott laknia, mint a többieknek:)
Vqagy ha úg nézzük, nyugodtan elköltözhetnek a többiek is, ha nekik valami nem tetszik:D
hát pedig anno igencsak örültem, amikor anyám leválasztotta rólam az öcsémet, aki tépte a hajam! ami ugye nagyon fáj..
még szerencse, hogy anyukám szerint ez nem agresszió volt, hanem az agresszív gyerek megállíása. hála az égnek.
valami más? nagyon rejtélyes, sokat sejtető... de mi?
akárcsak a topiknyitó és testvére konfliktusa. és hogy az anya mit gondol erről, mert valamit csak gondol. ezt mind nem tudjuk.
ja, tényleg! :)
"álmomban két macska voltam, és egymással játszottam..."
Bizony, nem avatkozom közbe, hacsak nincs életveszély, persze már kinőttük a játszóteret, verbálisan püfölik egymást :)
Nehéz az ilyesmi, felnőtt embereknek nehéz megmondani, miként viselkedjenek, azt gondolom, itt nem jellembeli vonásról van szó, hanem valami másról, persze nehéz így eldönteni néhány leírt sor alapján.
ha a két kisgyereked közül a játszótéren az egyik üti-veri a másikat, akkor nem avatkozol közbe fizikailag, mert az agresszió?
ebben a házban az anya végignézi, ahogy a középső lány mindennek elmondja a másik két gyereket, megkeseríti mindenki életét, és .. vállat von?
én igenis megmondanám a lányomnak, akárhogy szeretem is, hogy ha nem tud normálisan együtt élni a többi gyerekemmel, akkor arra van az ajtó!
ez nem agresszió, hanem önvédelem. és a család védelme.
További ajánlott fórumok:
- Miért a magas és vékony férfiak vannak a leghátrányosabb helyzetben párkeresés terén?
- Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak saját lakáshoz jutni?
- Azthiszem a gyerekem skizofrén! Van valaki hasonló helyzetben?
- Az első babánkat várom és közben a férjemnek viszonya van. Mit tegyek? Volt/van valaki ilyen helyzetben?
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Ilyen helyzetben illik ilyenkor elmenni az esküvőre vagy sem?