Tésztás túró rudi recept
A Tésztás túró rudi hozzávalói:Tészta:
15 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg vaj/margarin
2 tojás
2 kk. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. tej
1 citrom rszelt héja
Krém:
20 dkg vaj/margarin
20 dkg
porcukor
2 cs. vaníliás cukor
50 dkg túró
1 tábla ét tortabevonó
A Tésztás túró rudi elkészítési módja:
A tésztához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan kikeverjük. Ezután belevegyítjük a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és a citrom héját. Vajazott tepsibe öntjük és kb. 180 fokon világosra sütjük. (Ne barnuljon!) A krémhez a vajat/margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a túrót is. Ha a tészta kihűlt, rákenjük a krémet, a tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
A tészta elég sűrű, érdemes kicsit szétoszlatni a tepsiben, de valamennyire magától is terül. A tepsi ne legyen nagy, mert túl vékony lesz a tészta. (Én egy kb 30x20 cm-est használok.) ÉS nagyon gyorsan sül!!!
A krémet mindig behűtöm, úgy könnyebb kenni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: win, 2007. okt. 17. 08:26
A tésztás túró rudi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.