Testvéririgység (beszélgetés)
Hehe láttam hogy írtál gondoltam írok én is:D:D
Köszönöm a jeleket!:):)
Remélem hogy megoldódik nálatok ez a dolog, éreztesd a gyerekeiddel hogy egyformán szereted őket!:)
sajnálom :-(
szóval, valami lehet a háttérben
nem tudom ezt mivel lehetne kompenzálni....
nehéz ügy
nálunk is ezt tapasztaltam meg a környezetemben is, hogy nagyobb korkülönbségnél a nagyobbik az irigy. Szerintem ezt az válthatja ki, hogy némely tetületeken a kicsi több figyelmet kap, nem is gondolná az ember, hogy esetleg ezt a nagyobb még igényelné. Hiszen ő sokáig gyakorlatilag egyke volt.
Lehet, hogy ezek csak buta feltételezgetések mert semmi egyébbel nem tudom alátámasztani mint a megfigyeléseimmel
Sziasztok!
Szerintem a 3 év alattiaknál nem igazán beszélhetünk irigységről. Amúgy meg szeintem ez nagyrészt a szülők hozzá állásán múlik.
hű ez nagyon nehéz dolog. Én voltam a családban kisebb, és mindíg a bátyám kapott mindent. Nálunk ebből csak annyi lett, hogy apu észrevette, és igyekezett kijavítani ezt a hibát, ( általában úgyvolt hogy anyu kedvence a bátyám ) és igyekezett adni. ( hozzáteszem ő mindkettő gyerekét egyformán szereti )
De én is csak azt tudom mondani, hogy kinövik majd, ha nem akkor pedig valamilyen módszert tanácsot kell kérni szakembertől hogy mittegyél ez ügyben.
Hűűű nállunk a kicsi 11 hós lessz most márciusban,a nagy két és fél éves!
De már most terítéken van az irígység!
Hangosan visítva tépik ki egymás kezéből a dolgokat,hiába ha kettő van az épen áhított dolgból,akkor is pont az kell ami a másiknál van!
Szerintem ez a testvérség velejárója,természetes gyerekkori sajátosság!
Remélem azért hamar kinövik majd és megtanulnak szépen együtt,vagy egymás mellett játszani!
Nekem van benne részem nap mint nap....és teljesen kivagyok, nem tom mi lenne a jó megoldás, hogy abbahagyja a nagyobbik a kisebbik piszkálását
.A nagyobbik gyermekem 8 éves, a kicsi 3 éves.Van valakinek hasonló tapasztalata????