Nincs tökéletes testem és mégis szeretem magam! (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nincs tökéletes testem és mégis szeretem magam!
Én leginkább azért figyelek magamra, hogy ne legyek gusztustalan, ronda.
Természetesen az egészség is nagyon fontos.
El sem tudjátok képzelni, hogy mennyire szenved a testetek, ha negatívan, haraggal gondoltok, néztek rá.
Mert a tested, a sejtjeid veszik a gondolataidat, a gondolatok erős hatással vannak rá.
Anélkül, hogy nem lenne őszinte(!) szeretetek a testetek felé, nagyon nehezen hat bármilyen edzés, diéta.
Ha már a szólásmondásoknál vagyunk, ez nekem nagyon tetszik:
"Csak egészség legyen! A többit majd megvesszük."
-------
Eddig nem szóltam ehhez a fórumhoz, mert ez akkora téma, hogy nem is tudom hol kezdjem.
---
Miért van akkora fontossága annak az emberek életében, hogy hogyan néznek ki?
Azért, mert legtöbben a testükkel azonosítják magukat.
Ez olyan szintig elmegy némelyeknél, hogy úgy gondolják, annyit érek, ahogy kinézek.
(Egyébként valóban, a tömeg média ezt sulykolja folyamatosan az emberekbe.)
Az egészség, az okosság, a lelki értékek összefüggenek-e a kinézettel? (nem a túlsúlyra és az anorexiára, azaz a végletekre gondolok)
NEM.
Vagy igen...? :)
Sajnos, sokan az említett értékeket akarják pótolni a külsőséggel...
-------
A "...mégis szeretem magam"-hoz egy gondolat.
A TE valódi éned, a Lelked az nagyon szeret téged.
Ezért GYÖNYÖRŰ embernek lenni.
Csak a Te Lelked másként lát téged, mint te magad - a Lelked TUDJA, hogy te ki vagy és te... legtöbbször nem tartod értékesnek magad (a társadalmi konvenciók/megítélések miatt), azaz elkezded nem szeretni magad...
És ilyenkor felbukkan a bűntudat önmagaddal szemben.
"Miért nem tudok lefogyni, miért nincs akaraterőm olyanná válni fizikailag, amilyen szeretnék? Azért, mert egy gyenge jellem vagyok! Értéktelen. Ez a "hülye" testem is csak akadályoz abban, hogy jól érezzem magam. Persze, mert anyámtól örököltem ezt a duci formát..., ha nem ő lenne az anyám, lehet, hogy nem így néznék ki... a francba! Én mindig szívok. (Megjelenik a projekció: másra hárítom a kinézetem okát.)"
--------
A VILÁG EGYIK LEGNEHEZEBB DOLGA ÖNMAGUNKKAL ELÉGEDETTNEK és EGYENSÚLYBAN LENNI.
Azért is vagy ITT, hogy ezt megtanuld.
(Másért is, de ez nem pont ide tartozik.)
Ez igaz. Sajnos a média és az emberek nagyon nagy nyomást gyakorolnak az ember önképére.
Mindenhol a fitt vékony tökéletes alakú és bőrű emberek fotói vannak. (pedig 99%-ban photo shoppos javitásokkal)
..."Légy egészséges az bőven elég."...
ezt márványba kellene vésni...ez a legfontosabb, minden más utána következik..
Már bocsánat, de marhaság. Mi az hogy tökéletes test?
Kinek a mércéjével mérve? Ami az egyik szerint sportos, a másik szerint már túl izmos, nem szép. Ami az egyik szerint karcsú, mások szerint sovány vagy lottyadt. Vagy túl magas, túl alacsony, rövid a combja, stb., stb.
Légy egészséges az bőven elég.
A szeretet feltétel nélküli.
A "mégis" helytelen. Szeretem a testem, a kinézetétől függetlenül. Még a műtéti heget is szeretem a hasamon, mert a testem okosan, jól gyógyult a műtét után, a heg is a testem része lett. (Nem császármetszés volt.)
Ugrás a teljes írásra: Nincs tökéletes testem és mégis szeretem magam!
További ajánlott fórumok:
- Mi az ideális gyermekvállalás ideje, avagy örök harc a tökéletes élet után?
- Szeretem a testem....
- Nézed a Szeretem a testem című műsort?
- A férfi szerelmet vall neked, de te nem viszonzod.Szereted, de nem szerelemmel.Tudod tökéletes lenne vele, de nincs nálad szerelem.
- Hogyan lehet jelentkezni a Szeretem a testem című műsorba?
- Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy hogy hívják a Viasaton futó "szeretem a testem" c. műsor fodrászának?