Tesóm diákját ellopták, és valaki felhasználta egy bkv-s büntetésre, amire kijött egy csekk a büntető összeggel..mit tegyünk? (tudásbázis)
1. Nem tanul, kinek kell egy 3 éve érvénytele diákigazolvány?
2. Fénykép nincs rajta?
3. Tisztelettel viselni a következményeket...3 év telt el
:) El kell mondani hog ymi történt? Ne fizesék ki? ez a vicc, már bocs.
Ha ellopták azt jelenteni kellett volna. csak abban az esetben tudnátok most bármit is tenni, ha bejelentettétek, és megvan erről a rendőrségi papír. Ha nincs, akkor akár feltételezhetik azt is hogy tesód volt, csak mos letagadja. Mellesleg olvasom, hogy tesódnak nincs ideje. arra nincs ideje, hogy egy nem jogos büntetést elintézzen? Akkor megérdemli. Nem 1-2 ezer forintról van szó...
Magyarul nem jogosult diák használatára.. akkor mit pattog? Ha kiderül, hogy használta, akkor okirat hamisítás...
Amúgy be kell menni a rendőrségre, és igazolni, hogy 3 éve nincs tanulói jogviszonya, ergo nem lehet az ő diákja...
30 nap a kiállított csekk idejétől számítva...
tehát a büntetés napja...
itt böngész...
30 nap után nem kaptatok semmit?
vagy esetleg a tesód nem próbálja tagadni?
Mert félt vagy fél...
Nem értem miért nem jelentette rögtön az eltűnést.
Gondolom nagy tanulság lesz ez számára. Kifizetnie nem kell, de amíg utánajár az elintézésének...hát lehet hogy megőszül.
brutál és vicc
jó hogy már nem régebbi...
nincs jogász ismerős?
akit meg tudnátok kérdezni?
de aláírás az rengeteget segít...
Én is jártam így,csak nem elhagytam,hanem én nagyon buta,hülye odaadtam egy ismerősnek(akkor még nagyon jó a barátnőnek számított...)és el se mondta a büntetést,de még ki sem fizette.Persze úgy bukott le hogy kaptam a bünti levelet. Hónapok múlva megint jött egy levél,hogy még mindig nincs fizetve tízezer Ft fölött volt már az összeg.
na akkor mentem át balhézni és ééérdekes ki is tudták utána rögtön fizetni :S
csak hát mivel a tesódnak nincs meg a rosszakarója,így nincs is kinek a nyakára lépni :S és ez gáááZ!
További ajánlott fórumok:
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Mi alapján választottad a felhasználónevedet?
- Van alföldi felhasználó közöttünk?
- Mik azok a bevált pózok, technikák ötletek, tippek amiket felhasználva ki lehet elégíteni egy nőt!(akár többszöris)
- Mit lehet kezdeni az OTP SZÉP kártyán maradt összeggel, ha már nem tudjuk felhasználni?