Természetes olajokat használtok külsőleg és/vagy belsőleg? (beszélgetés)
Most akkor kentél belőle az arcodra, vagy sem? :oS
Amúgy meg butaságot csináltál. A fahéjolajnak is megvannak a kedvező élettani hatásai, de nem csak néhány csepp hordozóolajba kell tenni, hanem kb. 20 ml-be 1-2 cseppet. Túl töményen használtad, azért váltott ki allergiás reakciót, ez nem az illóolaj hibája volt, hanem a Tiéd.
Töményen vagy kis hígítással egyedül a levendulaolajat ill. a teafaolajat lehet használni, de ezeket sem nagy testfelületen.
minek akarsz kenni vérbőséget okozó olajt az arcodra?? ez butaság! nem tesz neki jót!
szőlőmagolaj csodákat tesz ha rendszeresen használod, heti 1x max 2x... hidd el!
Hellóka!
Most rákattantam a testre a paprikaolaj + tekercselésre. Olvasgattam, hogy a fahéjolaj is vérbőséget okoz.
Tegnap teszteltem néhány csepp szőlőmagolajba 2 csepp fahéjolajat és az arcomra kentem. Csípett rendesen. Szerintetek szabad oda kenni, csinálhatok ezzel bajt az arcbőrömmel?
Köszi!
Megettem a kenyerem javàt, az öregedéssel és a foltokkal küzdök. Mimikai ràncocskàim vannak, fõleg ajak környéken.
Olajból az argànolajat, mandula- ill.szölömag olajat vàltogatom. Néhàny csepp, kb 10-15 bõven elég, nyakra és lejjebb is picit.
Puhànak, hidratàltnak érzem, kellemes és lelkesít, hogy természetes.
Testre a só+oliva keverék nagyon szuper, szinte újàszületik az ember lànya. Es a rozm.+citom is mennyei. Még kisérletezgetek, legközelebb a sós testradírba cseppentek valami aromàt. Csak el szoktam felejteni..
Tervezek még több fajtàt beszerezni, amik Nektek bevàlt, pl. Barackmag, màriatövis + amik bevàltak.
Tegnap beszereztem a citrom-rozmaring olajat. Csodàlatos, a bõrnek-orrnak egyarànt. Làttam még mellette a polcon két félét, azok is szimpik voltak. Köszi a tippet mégegyszer.
Napok óta csak olajat hasznàlok arcra és testre és kortyolgatom is, nagyon tetszik!
Màs fórumokon nagyon dícsérik az alverde màrkàt, ha lesz idõm egyszer végigbogaràszom az összes terméküket.
Nekem ami bevált , hogy csak sima , langyos-meleg vízzel mosom az arcom, semmi kence-fice, se krém, se alapozó... Sminklemosónak is olivaolaj , meg hetentes 1x átolajozom a testem, az arcomat télen többször ,ha kell. Ja , és kb havonta 1x kb 30 dkg finom szemcsés sót kikeverek annyi o.olajjal, hogy olyan jó kis masszát kapját, azzal átdörzsölöm magam , arcomat is! Utána jól lemosom, bekenem magam oliva olajjal és belebújok a pizsibe !!
És aznap még sok-sok-sok víz belsőleg! Nekem gyönyörű a bőröm mióta ezt csinálom!
Köszi szépen! :)
Mit használsz még a szép bőrért? Én kézzel sajtolt szappant (többek közt), jelenleg éppen olivaolajas van, de azt vettem észre, hogy most több pattanás lett a bőrömön. Szerintem azért, mert ez inkább szárazabb bőrre való.
Venni fogok citromfüves szappant, az jó a zsíros bőrre.
Sziasztok!
Olivaolajból mennyit kell tenni a hajra, hogy szép legyen? És mennyi ideig kell rajtahagyni? Le kell mosni?
Én a bőrömet csak olívaolajjal kenem ( testápoló helyett ), arcomat is! Néha ha extra kényeztetésre vágyom sárgabarackolajjal.
Szemfestéklemosónak: 3/4 rész ásványvíz + 1/4 olívaolaj .
Lenmagolajat használtam sokáig belsőleg 1 ek,éhgyomorra, tökéletes emésztés javításra, +koleszterint helyre rakja.
Dióolaj salátákba isteni! :)
Hajra: ricinusolaj, de szempillára is teszem. Fél deci ricinus fél deci oliva olaj, így keverem.
bőrre: szőlőmagolaj 1000rel annál nincs jobb.
Főzéshez kokuszolaj
Kiskanállal lehet enni Dióolajat, mákolajat stb
Minden olaj nagyon jó. Én csak ajánlani tudom őket. :)
Mi főzni is kókuszolajjal szoktunk. :)
Akkor sajnos pont almaecet nem ajánlott, helyette csalános öblítést javasoltak ott ahol olvastam, de erről nem tudok tapasztalatot mondani.
A szódabikarbónás dolog pedig úgy működik, hogy fél liter langyos vízbe (flakonban) teszel egy evőkanál szódabikarbónát, jól felrázod és ezzel jó alaposan átöblíted/átmasszírozod a hajad. Ha nagyon hosszú, akkor duplázd meg az adagot. Ezután következett volna az almaecetes víz ugyanilyen adagolásban majd öblítés, szárítás. Nekem nagyon bevált.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Mikor lesz végre természetesebb a szépségideál?