Terhességi kombinált teszt vélemények (beszélgetés)
Sziasztok !
Április 25.-re vagyok kiírva a fiammal :)
Arra gondoltam elmesélem nektek hogy jártam ..KOMBINÁLT teszt .... :
26 éves vagyok, nincs semmilyen betegség a családunkban de arra a döntésre jutottunk hogy elmegyünk az egyik neves 1. kerületi intézetbe, csináltatunk egy kombinált tesztet.
Ez a teszt egy UH-ból és egy vérvételből áll, a kettőt összevetve néznek egy "valószínűséget" Down kór, Patau kór, Edwards kór betegségekre.
Az UH-n minden rendben volt szép kis formás baba (fejen állt félig, gyertya állásba keresztbe tett lábakkal..:D ), az UH-s hölgy nagyon kedves volt és türelmes.
E közben elkészült a vérvizsgálatom eredménye is.
A vizsgálatokat követően 1 órás várakozás után behívtak az egyik szobába, ahol egy hölgy fogadott, ő értékelte ki a teszt végeredményét. A fejét rázva csak annyit mondott hogy ez nem jó eredmény... Patau 1:50.0000 az jó, Edwards 1:50.000 az is jó... na és jött a Down kór : 1:1144 ez nagyon nem jót, a hölgy azt ismételgette hogy az 1144 helyett 25.000-nek kellene lennie... nagyon ránk ijesztett semmi pozitívat nem mondott kb csak hogy csináltassuk meg a Prena tesztet (75.000 Ft),most azonnal tudunk jelentkezni rá stb stb ... Haza mentünk, átbeszéltük bár igazából nem volt mit átbeszélni sőt én beszélni sem nagyon tudtam a sírástól.
Párom felhívta az intézetet, kértünk időpontot a Prena tesztre, kaptuk 1 hét múlvára.A hölgy aki akkor fogadott minket iszonyat kedves volt, épp hogy nem csúszott ki a száján hogy minek mentem egészséges vagyok és fiatal és ez nem rossz eredmény.. tehát megnyugtatott, nagyon rendes volt, csak jó dolgokat mondott, levették a vérem, és már 3 nap múlva hívott is a hölgy hogy természetesen semmi baj nincsen, egészséges, Fiú :)
Van esetleg olyan a csoportban akire szintén így ráijesztettek ?
További ajánlott fórumok:
- Mikor mutatható ki biztosan a terhességi teszten, hogy terhes vagyok?
- Pozitív terhességi teszt után mikor kell/érdemes orvoshoz menni?
- A napokban pozitívat teszteltem, a terhességem első heteiben járok
- Csináltunk egy terhességi tesztet. Tapasztaltabbak véleményét kérdezném az eredményről ami ezen a képen látszik...
- Clearblue digitális terhességi teszt, ami megmutatja hány hetes vagy. Mi a véleményetek róla?
- Mi a véleményetek az One Step terhességi tesztről?