Terhesség inszemináció után Crohn betegen (beszélgetés)
Gratulálok először is :)
szerintem ne aggódd túl a dolgot. a magas érték az valóban a magasat jelenti, nem a határérték körül m ozgót... de ha olyan lesz, nyilván fogsz rá kapni valamit.
closti nem hiszem, hogy okozhat pm-értékben eltérést. mondjuk mi sosem néztük... igazából évek óta hormonokat sem :/
szóval nyugi!
Sziasztok!
2009 óta diagnosztizált Crohn beteg vagyok, jó ideje próbálkoztunk már a baba projekttel, és úgy tűnik végre sikerült. Inszemináció után a doki megállapította az 5 hetes terhességet. Ez az első terhességem és nagyon parázok, hogy minden rendben legyen. (persze tudom, hogy pont ezt nem kéne...)
Sajnos a TSH értékem 3,17 lett, ami a háziorvos szerint nem gond, hiszen határértéken belül van, ezért nem is kaptam beutalót az endokrinológiára. Bár mindenhol azt találom, hogy 1-2 között ideális a terhességben. A magán endogkrinológus doki csak jövő hét szerdán tud fogadni.
Elég rémisztő dolgokat olvastam a magas TSH-ról a neten (na ez a másik dolog, amit sokak szerint nem kellene...), pl. korai vetélés, fejlődési rendellenesség.
Mit gondoltok ez mennyire veszélyes? Lehet, hogy a Clostilbegyt tabletta okozta ezt a kicsit magasabb értékét?
Várom megnyugtató hozzászólasaitokat!