Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Térdprotézis után szabad e oldalt feküdni? fórum

Térdprotézis után szabad e oldalt feküdni? (beszélgetés)

18. Csillagszem38 (válaszként erre: 16. - Aszparagusz)
2023. júl. 10. 18:35

De hajlik az, hidd el 😁 csak baromira kell erőltetni hónapokon keresztül. Műtötték a térdem, csavarok tartják össze, de életemben nem fájt annyira mèg semmi, mint a műtét utáni hónapig tartó gyogytorna.

Jobbulást kívánok!

17. aszparagusz (válaszként erre: 16. - Aszparagusz)
2023. júl. 10. 08:13
Mármint a megfelelő gyógyulásnak.
16. aszparagusz (válaszként erre: 15. - Csillagszem38)
2023. júl. 10. 08:12

Azért ezt egy kicsit pontosítsuk!

A nem megfelelő gyógyulásnak egyik (fontos) eleme a megfelelő rehabilitáció. De nem csak ez.

A férjem lelkiismeretesen csinálta/csinálja a mai napig a megfelelő mozgást.

Az egyik térde (amit először műtöttek) mégsem lett tökéletes, nem hajlik 100 %-osan.

Az élethosszig tartó mozgás viszont elengedhetetlen.

15. Csillagszem38 (válaszként erre: 10. - Aszparagusz)
2023. júl. 10. 07:05

De jó, hogy vki leírta. 🙏🙏

A nem megfelelő rehabilitáció az oka annak ha vki nem megfelelően gyógyul. Minden egyes nap tornázni, mozgatni kell, ha fáj, ha feszül, ha èget, ha meleg, ha drága, szóval mindig. Sosem fog hajlani, ha nincs napi szinten mozgatva.

Jobbulást mindenkinek!

14. Hold3 (válaszként erre: 1. - Kitaro64)
2023. júl. 9. 11:44
Bocs, hogy úlból írok.Nekem 8 éve van térdprotézisem.Soha nem mondta senki, hogy nem feküdhetek oldalt. 2 rehabilitáción vettem részt.Kellett neki fél év mire teljesen jó lett Rengeteget mozogtam vele és ma is ezt teszem.Úszás, Nordik Woking, torna.Ennyi idő után már nem szabad fájnia.A röngen igen is indokolt.
13. Hold3
2023. júl. 9. 11:38
Szerintem igen.Nekem van már egy ilyen protézisem, de nem tiltották meg amikor kaptam.
12. aszparagusz (válaszként erre: 7. - Kitaro64)
2023. júl. 9. 09:11

Nem vagyok orvos, (csak tapasztalt a környezetemből) de ez nem természetes.

Nyugalmi állapotban nem fájhat. Terhelésre, főleg, ha túlerőlteted, előfordulhat.

Segédeszköz használata (egy bot, vagy egy mankó) még lehet. Főleg, ha úgy biztonságosabbnak érzed a járást.

11. Kitaro64 (válaszként erre: 10. - Aszparagusz)
2023. júl. 9. 09:11
3 hétig rehabon voltam. Mindennap volt torna, gépi mozgatás.
10. aszparagusz (válaszként erre: 5. - Kitaro64)
2023. júl. 9. 09:03

1 hónap kórház?

A férjem 1 hét után hazajött. Itthon gyógytorna,fáslizás, vérhígító injekció, majd vissza varratszedésre.

A megfelelő mozgás viszont élethosszig tartó program.

Sokan ott rontják el, hogy 6-8 hét után abbahagyják.

9. Channa* (válaszként erre: 8. - Aszparagusz)
2023. júl. 9. 08:58
Húúú, ez szuper!
8. aszparagusz (válaszként erre: 4. - Channa*)
2023. júl. 9. 08:56

Uzsokiban műtötték.

Kb 10 éve volt az első, utána rá 2 évre a második.

A fájdalmai teljesen megszűntek. Az első műtét nem lett 100 %-os, az a térde nem hajlik tökéletesen.

Nem akadályozza semmiben, de a járása nem tökéletes. (nem kell semmilyen segédeszköz)

7. Kitaro64 (válaszként erre: 6. - Channa*)
2023. júl. 9. 08:53
A sebem rendben van. Az orvos is mondta, hogy még használjak segédeszközt. Szinte folyamatosan fáj, még nyugalmi állapotban is.
6. Channa* (válaszként erre: 5. - Kitaro64)
2023. júl. 9. 08:39

3 hónappal a műtét után, már nem kellene segédeszköz. Sem járókeret, sem mankó.

Lehet, hogy több tornára lett volna szükséged!

Nincs bedagadva? A sebed milyen? Nem váladékozik?

5. Kitaro64 (válaszként erre: 2. - Channa*)
2023. júl. 9. 08:31
Szolnokon műtöttek. Az, hogy melegebb, nem tudom gond-e, csak gondolim, rajta van az ambuláns lapon. A kórházba kérdeztem a nővért, higy fekhetek-e oldalt és azt mondta igen. Az orvos most mondta, hogy fekhetek oldalt, ebből is gondoltam, hogy nem lett volna szabad. Ekkor már indultam kifelé a rendelőből, nem kapcsoltam. 3 hónapig nem biciglizhetek még, segédeszközt is használnom kell még. Nem is bírnám nélküle. Mielőtt felállok, ki kell egyenesítenem a lábam, magától nem tudom. Műtét után sokkal jobb volt. 2 gyógytornász is azt mondta, hogy nem lesz gond. Bent maradtam rehabon, 1 hónapig voltam kórházban.
4. Channa* (válaszként erre: 3. - Aszparagusz)
2023. júl. 9. 08:29

Mikor lett a férjednek protézise? Hol műtötték?

A férjemnek január 31-én lesz az első, aztán utána fél éven belül a másik.

Jól van azóta? Minden rendben volt?

3. aszparagusz (válaszként erre: 1. - Kitaro64)
2023. júl. 9. 08:24

Férjemnek mindkét térdében van protézis.

A fájdalom 3 hónappal a műtét után egyáltalán nem normális.

Hanyatt feküdni kötelezően csak az első napon kellett az érzéstelenítés miatt.

A térded lehet melegebb, főleg ebben az időben. A jegelés jót tesz neki.

A röntgen elmaradását és a kérdéseidet, problémáidat is, az orvossal kellett volna megbeszélned.

2023. júl. 9. 08:13

Hol műtöttek?

Azt írod, hogy csak annyi a gond, hogy melegebb a térded. Ki mondta, hogy ez gond? Meg is van duzzadva? Tudod hajlítani? Gyógytornázol? Rehabilitáción voltál? Tudsz segédeszköz nélkül járni?

Orvos nem mondta, hogy lehet e oldalt feküdni?

A tesómnak csípőprotézise van, neki hason nem lehetett feküdni. Az oldalán lehetett, párnát kellett tenni a két lába közé.

2023. júl. 9. 07:00
Lassan 3 hónapja műtöttek, fél térdprotézisre. Egyre rosszabb. Tegnap voltam ellenőrzésen, az orvos rendben talált. Csak annyi a gond, hogy melegebb a térdem. Nem csináltatott röntgent, hiába mondtam, hogy nekem nem lett készítve, mint a többieknek, mert covidos lettem. Az asszisztens is többször említette, mikori a röntgent. Nekem gyanús, hogy az lehet a baj, hogy műtét után 2 nappal már elkezdtem oldalt aludni, mert a gerincem miatt nem tudok hanyatt. A többiek hanyatt feküdtek, már a kórházban elhagyták a fájdalomcsillapítót, én még most is szedem, és az mellett is erős fájdalmaim vannak. Tud valaki nekem infót adni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook