Ha megjön 1-3 napig csak feküdni tudok hányingerem van, gyenge vagyok és szabit kell kérnem mindig. Valakinek hasonló? Tippek? (tudásbázis)
A petefészekben voltak a ciszták és ettől begyulladt az egész környéke ami nem akart elmúlni így nem volt más lehetőség és kivették a petevezetékkel együtt. Ez valószínűleg a fogamzásgátló injekció miatt volt. Amikor a cisztáim voltak nem volt semmi bajom ez a fura az egészben. Nem tudom most vannak-e, de majd úgy is megyek dokihoz valamikor.
Sajnálom, hogy megint visszajött az a vacak. :( Azért reméljük nem kell műtét. Nincs erre valami gyógyszer vagy valami kíméletesebb megoldás?
Teljes hematológiai kivizsgálásom volt már csapolással. Ott teljesen rendben találták az értékeket.
Nem vagy vérszegény?
Milyen cisztákat? hol voltak a ciszták? Nagyon sajnálom,h ogy ki kellett venni a petefészkedet.
Nem lehet, hogy vissza jöttek a ciszták?
Műtét után 5 hónappal teherbe estem, addig rendbe voltam. 2 éve szültem, de megint kezd egyre rosszabb lenni a helyzet, szal valszeg megint műtét lesz:(
Most töltöttek fel vassal. 3 havonta járok vérvételre. Az egyik petefészkem már kivették, akkor körülnéztek de nem találtak más problémát csak a cisztákat. A fogamzásgátló előtt nekem is erős görcseim voltak. Szerencsére a bogyó ezt rendbe tette. Viszont most tervezem, hogy abba hagyom a szedését.
A műtét után te teljesen rendbe jöttél?
Nekem az endometriózist sajnos csak laparoszkópos műtéttel vették észte, mert nekem nem cisztám volt, hanem ilyen kis szigetecskék voltak.
Mivel pcos-m is volt és azzal műtöttek, szétnéztek mindenhol bent és akkor vették észre.
nem olvastam végig a fórumot, nem tudom, hogy írta-e már valaki: a menstruációt megelőző 4 napban napi 30-90mg cinket (cink glükonátot) kell enni. vannak olyan kutatások, amik szerint a menstruációs panaszok (és pms tünetek) nagy részét a cink megszünteti.
persze ha valami szervi gond van, vagy valami más oka van a dolognak, azon nem segít, de azt mondják hogy a nők döntő többségénél a cinkhiány okozza a tüneteket.
Megmondom őszintén szkeptikus vagyok a tornával kapcsolatban. Utánaolvasgattam egy kicsit, megnéztem videókat. Elég megterhelőnek tűnik. Én tornáztam éveken keresztül (persze nem így) és abba kellett hagynom mert állandóan elszédültem, fekete pöttyöket láttam vagy hányingerem volt. A vérszegénységemre fogták.
Mindenesetre ha lesz itt a közelünkben ilyen oktatás elmegyek majd és beszélgetek az oktatóval(decemberben volt).
Az ilyen több ezer hasizom gyakorlat az ki van zárva nálam. Annak ájulás lenne a vége mert már 20 után szédülök.
Köszönöm szépen a tippet, legalább 1 jó ötlet már volt. :)
Engem a gyerekdoki szólt múltkor meg, hogy ne kutakodjak a neten. A kutakodásom eredményeképp kerestünk ismét! egy másik dokit, aki végre bizonyította az igazamat, amit a neten találtam. Most kicsit úgy érzem, jobb lenne visszadugni a fejem a homokba, mert így is részben későn jutottunk el a megfelelő dokihoz, de a jó ég tudja, mi lenne, ha most se jöttünk volna rá az okára.
Persze értem a dokik szemszögét is. A net sok hipochondert nevelhet ki, még néha én is azon kapom magam, hogy "megtaláltam a rég keresett betegségem" :D Egyszerűen csak tudni kell épp eszűen élni az információkkal. :)
Na jóó,persze,de a lombikos téma mááás!
Engem a nőgyógyászom,egyszer úgy leb..szott mert a neten kutakodtam,pár éve!
Remélem sikerül megtalálni a megoldást ezekre a bajokra,mert egy az,hogy kellemetlen,a másik meg ritka az olyan munkahely,ahol sokáig eltűrik,hogy minden hónapban pár napot oda vagyok,mert menstruálok!
Jó a humorod :D
de, hidd el, ha nem is kell mindenről fórumot indítani, akkor is ha már más nem segít még mindig van rá esély, hogy egy "beszélgetés" mégis megoldással fog szolgálni. Miért zárnánk ki, hogy netán itt valaki olyan is kommentel, akinek ugyan ez a baja, és már megtalálta rá a megoldást. Egy próbát megér. Ha csak belegondolunk abba, hogy milyen sok embernek segítenek itt a lombikos fórumok. Mert bizony sok visszajelzés bizonyítja, hogy itt talált újabb megoldást, orvost, bármit, aminek köszönhetően, az addig meddőnek kikiáltott Nő mára Édesanya.
Neem:))Amióta itt vagyok,voltam már párszor beteg én is,és az állataim is,de fogom magam,"meg csörizem"az orvost,vagy az állatklinikát és elintézem magam:) Szép is lenne,ha minden köhintésről fórumot indítanék.
Apropó,tegnap kilyukadt a gumikesztyű mosogatás közben...szerinted terhes vagyok?
Endometriozis
hűha, ez komolyan hangzik.. :S talán nem erről van szó..
amúgy időnként felbukkanó ciszták is ronthatnak a helyzeten, ezek idővel fel is szívódnak szerencsére de galibát okozhatnak. bár gondolom erre már fény derült volna..
További ajánlott fórumok:
- Mi használ terhességi hányinger ellen?
- Furcsa hányinger hetek óta
- Lányok, van köztetek olyan, aki megúszta émelygés, hányinger nélkül a terhességet?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Szoptatás közben hányinger!?
- Nyaki tájékon merev izmok. Szédülés, hányinger, volt vagy van valakinek hasonló problémája? Milyen kezelést illetve gyógyszert kapott rá?