Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Tényleg ilyen erős influenzajárvány van? fórum

Tényleg ilyen erős influenzajárvány van? (beszélgetés)

23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - ,zumba)
ma 17:38
Sajnos egybe van mosva az egész teszt nélkül tényleg nem tudni, sokan ahol dolgozom nem influenzásak de van aki nagyon megfázott van akinek gyulladt a torka, de igen ez nem kicsit egybemosás, ha csak az orrod folyik kapar a torkod és este max hőemelkedésed van de teszel veszel akkor az nem influenza. Igazi influval fel sem bírsz az első napokban kellni
22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Ruslan)
ma 17:35
Érteni vélem és van benne igazság de ha pl teszem azt buszon melléd ülök lázasan úgy mint kacsahercegnő hogy reggel még tünetmentes vagy, neked elég a vírusainkat egyszer belélegezni és már te is elkaphattad minden óvintézkedésed ellenére.
21. Ruslan (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
ma 17:27

Ez kifogás. Nézd, írhatod a személyes tapasztalatokat, de én társadalmi szinten veszem figyelembe az adatokat. Ha most azt leírom, hogy én soha nem voltam influenzás, semmit nem ér. Jobb abban hinni mindenkinek, hogy más a felelős, de nem teljesen így van, ezért szinte mindenki azt mondja, hogy márpedig ő mindent betartott és mégis beteg lett. Mindjárt leírom, hogy miért nem igaz ez teljes egészében. Ez alól kivétel, ha valaki ránk tüsszent.

A vírusnak valahogyan be kell jutnia a szervezetbe, a bőrön át nem tud. A megelőző intézkedéseket mindenkinek be kellene tartania szigorúan, amelyeket szerintem itt mindenki tudja melyek, és ha influenza, akkor az oltást is érdemes még, mert hetven százalékban hatásos. Ha Korona, akkor nemet írok, de lehet én tévedek. Szerintem még mindig kísérleti oltások léteznek ezzel kapcsolatosan. Ha beteg lesz valaki, nem tartott be mindent. Ha kell, minden egyes alkalommal, amikor fertőzöttekkel vagy fertőzött tárgyakkal érintkezünk, érdemes megtenni az óvintézkedéseket. Ha hússzor kell ezt naponta, akkor csináljuk hússzor. Otthon nem kell mindig takarítani, mert ha kint tartózkodás után kihagyás nélkül fertőtlenítünk mindent és magunkat is, nem lehet baj. A kilincs tisztítása, a kulcs és azok, melyeket hamarabb megfogunk. Most komolyan írom, hogy mindenki a mások és maga érdekében tartsa be a Higiéniai előírásokat és a táplálkozásit is, mert nem mindegy hány napig leszünk betegek és milyen súlyosan.

20. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:06
Nem vagyok szülő , más a közegem, de én is elkaptam januárban. Nem is tudom mikor voltam utoljára ennyire beteg, 4 napig magas lázam volt.
19. ,zumba
ma 16:54
Influenzaszerű megbetegedések vannak halljuk, viszont azt hallod a médiában, hogy influenza járvány van....akkor most -szerű, vagy az van.
ma 16:35
Amúgy olyan járvány is van, hányáshasmenéssel kezdődik és automatikusan köhögés láz nátha a folytatás....ovi, suli 🤷🏻‍♀️
ma 16:34
Igen, a maszk hordása sokat segíthetne ez ellen....
ma 16:11
igen
ma 16:03

Nem, nem hiszem, hogy ez mind influenza. Azt sem tudják, hogy a sok lázas, köhögős, taknyos betegek közül ki influenzás. Még nem hallottam olyanról, hogy tesztet csináltak volna, hogy kiderüljön melyik vírus, így max. azt lehet elmondani, hogy influenzaszerű megbetegedések, bár még ez sem igaz, hiszen az influenza, elsősorban lázzal és végtagfájdalommal jár és a szövődményi lehetnek az egyéb tünetek.

Enyhe az idő, így minden vírus, jól tud szaporodni/életben maradni, ezért sokkal több embert megtudnak fertőzni.

Lekopogom! Mi nem voltunk betegek. Kértünk influenza oltást, de csak januárban tudtunk elmenni. Se előtte, se azóta nem voltunk betegek. Kis gyerekkel találkozunk (rokon), de arra figyelnek a szülők, hogy nem hozzák hozzánk, ha betegek.

BKV-zunk. Itt elkaphatnánk, de szerencsésen megúsztuk.

Nem tudom, hogy lehet megelőzni, de mindenkinek gyors gyógyulást kívánok!

ma 15:46
Ugyanez, én aznap hazafelé majdnem elájultam, annyira szarul voltam, pedig reggel csak annyit éreztem, hogy lehet bújkál bennem valami. Hazaértem kb. 39 fokos lázzal, bedőltem az ágyba, tényleg napokig csak akkor keltem fel, ha muszáj volt. :D Szerencsére párom nem volt lázas (cserébe 2x annyit köhögött) így ő megnyerte hogy gondoskodjon rólam is. Meg ez a fáradtság is utána, majdnem egy hétig tartott, hazaértem munkából és egyből feküdtem is le.
ma 15:26
Itt is a kollégák 3 hétig köhögnek utána meg gyengék, fáradékonyak. A bónusz jutalom ha a munkában kezdesz belázasodni és úgy kell hazamásznod, az a néhány megálló óráknak tűnt.
ma 15:21
Kb. 4 napig elég fosin voltam, az ágyból nem volt erőm felkelni, folyamatos láz + brutál köhögés, pont egy hét volt a kezdetétől mire újra tudtam dolgozni. Nem is emlékszem, mikor voltam utoljára ilyen beteg. De szerencsére azért nem volt annyira durva, másoktól rosszabb élménybeszámolókat hallottam, hányás, hasmenés, 1 hónapnyi köhögés...
11. Enissa (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:17
Köszönjük szépen!
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
ma 15:06
Veled mi volt? Nem lehet vírus ellen mit tenni megelőzés címén sem, mert nálunk is csoda szülők vannak immunerősítés terén, max lazábbak voltak a tünetek, 1 nap láz stb. Amúgy igen sok emberben lappang a betegség de már fertőz.
9. Kacsahercegno (válaszként erre: 5. - Ruslan)
ma 15:03
Az a baj, hogy ha össze vagy zárva betegekkel, akkor sokkal nehezebb megelőzni, iskolában, tömegközlekedésen, munkahelyen... Nekem szerintem egész okés az immunrendszerem, ritkán vagyok beteg és akkor is max. takonykór, de mivel sokan voltak betegek körülöttem, úgy elkaptam, mint a huzat. Igaz, "csak" 5-6 napig voltam rosszul, van ismerősöm, aki már hetek óta beteg.
ma 14:56
2016-ban is elkaptam na az is durva volt, keresni kellett az irodában azt aki megúszta.
Itt az eredménye az enyhe teleknek.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Enissa)
Jobbulást nektek is akkor. Nálunk hasfájás is van mellé, és tényleg senki nem úszta meg.
ma 14:52
Érdemes a megelőzésre koncentrálni, nem lehet tudni milyen vírus jön még. Erősíteni az immunrendszert, gyakran mosakodni, fertőtleníteni.
ma 14:49
Igen. A mi családunk ki sem tud belöle mászni hónapok óta.
ma 14:37

Hogy mi ez, nem tudom, de az iskolában legalább 60 %-s beteg a gyerekeknek.

Köhögés, hányás, 39 fok fölötti láz.

ma 14:35
Igen, tényleg, a csapból is ez folyt az utóbbi hetekben, hogy 2016-ban vagy mikor volt csak ennél nagyobb járvány.
Itt az összes gyereket és szülőt letarolta a bölcsiben, és az oviban.Néhányan mindig megússzák akár rotációban, de most első héten a kicsit 12-ből 12 lett beteg, közben bezárt mert a 4 óvónő is belázasodott, napok alatt. Csütörtökre már mindenki beteg volt. Hétvégén és kövi héten ma szülők sem úsztuk meg. Levelezőlistán is írták.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook