Tényleg ilyen erős influenzajárvány van? (beszélgetés)
Ez kifogás. Nézd, írhatod a személyes tapasztalatokat, de én társadalmi szinten veszem figyelembe az adatokat. Ha most azt leírom, hogy én soha nem voltam influenzás, semmit nem ér. Jobb abban hinni mindenkinek, hogy más a felelős, de nem teljesen így van, ezért szinte mindenki azt mondja, hogy márpedig ő mindent betartott és mégis beteg lett. Mindjárt leírom, hogy miért nem igaz ez teljes egészében. Ez alól kivétel, ha valaki ránk tüsszent.
A vírusnak valahogyan be kell jutnia a szervezetbe, a bőrön át nem tud. A megelőző intézkedéseket mindenkinek be kellene tartania szigorúan, amelyeket szerintem itt mindenki tudja melyek, és ha influenza, akkor az oltást is érdemes még, mert hetven százalékban hatásos. Ha Korona, akkor nemet írok, de lehet én tévedek. Szerintem még mindig kísérleti oltások léteznek ezzel kapcsolatosan. Ha beteg lesz valaki, nem tartott be mindent. Ha kell, minden egyes alkalommal, amikor fertőzöttekkel vagy fertőzött tárgyakkal érintkezünk, érdemes megtenni az óvintézkedéseket. Ha hússzor kell ezt naponta, akkor csináljuk hússzor. Otthon nem kell mindig takarítani, mert ha kint tartózkodás után kihagyás nélkül fertőtlenítünk mindent és magunkat is, nem lehet baj. A kilincs tisztítása, a kulcs és azok, melyeket hamarabb megfogunk. Most komolyan írom, hogy mindenki a mások és maga érdekében tartsa be a Higiéniai előírásokat és a táplálkozásit is, mert nem mindegy hány napig leszünk betegek és milyen súlyosan.
Nem, nem hiszem, hogy ez mind influenza. Azt sem tudják, hogy a sok lázas, köhögős, taknyos betegek közül ki influenzás. Még nem hallottam olyanról, hogy tesztet csináltak volna, hogy kiderüljön melyik vírus, így max. azt lehet elmondani, hogy influenzaszerű megbetegedések, bár még ez sem igaz, hiszen az influenza, elsősorban lázzal és végtagfájdalommal jár és a szövődményi lehetnek az egyéb tünetek.
Enyhe az idő, így minden vírus, jól tud szaporodni/életben maradni, ezért sokkal több embert megtudnak fertőzni.
Lekopogom! Mi nem voltunk betegek. Kértünk influenza oltást, de csak januárban tudtunk elmenni. Se előtte, se azóta nem voltunk betegek. Kis gyerekkel találkozunk (rokon), de arra figyelnek a szülők, hogy nem hozzák hozzánk, ha betegek.
BKV-zunk. Itt elkaphatnánk, de szerencsésen megúsztuk.
Nem tudom, hogy lehet megelőzni, de mindenkinek gyors gyógyulást kívánok!
Hogy mi ez, nem tudom, de az iskolában legalább 60 %-s beteg a gyerekeknek.
Köhögés, hányás, 39 fok fölötti láz.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg igaz, hogy ha a gyereknek megfázás ideje alatt is adjuk tovább a multivitamin tablettát, hogy csak a bacikat erősítjük vele?
- Tényleg erősebb a férfiak barátsága mint a nőké?
- Lázmérős cumi / Fülhőmérő tényleg nem jó?
- Mivel erősítenétek a kicsi (1 éves) immunrendszerét? Főleg igy influenza járvány, meg a tél előtt?
- Kinek milyen volt az utófájás többedik gyermek után? A 3. babámat várom, és érdekelne, tényleg erősebb-e mindig.
- Erős kamillás hajszőkítés. Kenhető állagú pakolást is lehet erre a célra, vagy tényleg elég csak leöblíteni kamillafőzettel?