Lázmérős cumi / Fülhőmérő tényleg nem jó? (beszélgetés)
Nekünk Beurer márkájú van, barátunktól kaptuk, ők gyártják, fülbe a pici 6 hónapos korától ajánlják, a homlokot meg bármeddig. Nekünk bevált a homlokon, egyszerű, gyors és megbízható.
Jah, ez olyan lázmérő, aminek az elejét le lehet venni, hogy a fülbe is be lehessen dugni.
Nekünk volt fülhőmérőnk, sajnos nagyon sokminden befolyásolja a mért eredményt. Pl. ha hallójárat vagy középfül gyulladása van, már nem ahsználható, vagy ha kicsit több a fülzsír akkor sem. Nálunk ahányszor mértünk vele annyi eredményt mutatott.
Én a flexibilis végű digitálisra szavazok, nem nagyon kellett más nálunk...
sziasztok, nekunk cumis van, az van rairva, h vizallo... en siman forro vizzel lemostam, hasznalat utan. nekem bevalt, pedig masfele cumit hasznalunk, azt is ritkan, es ennek eleg nagy a cumi resze, megis, siman elfogadta.
fel fokot kell levonni az eredmenybol, ugyanugy, mint a popos meresnel :)
hogy mennyire pontos, azt nem tudom, de kenyelmes. (a babanak is, godnolom :))
SZia!
Nekünk kombinált fül és homlok lázmérőnk van (ha a homlok részt használom, NEM kell húzgálni, csak a homlok közepére rakni és mér, van húzgálós is, de nem mind olyan, meg kell nézni)(Én inkább a homokmérőt használom, mert álmában is minden gond nélkül megmérhetem, sőt színes kijelzős, még le sem olvasom már a színből tudom, van e láz)
Mindkettő maximálisan bevált, mármint a fül és a homlok is (magunkon is teszteltük:)
nekünk Graco márkájú van
de én azt tapasztaltam, hogy pár tizeddel kevesebbet mér, mint a popsiban mért adat (levonva a fél fokot abból), szóval ehhez meg hozzá kell adni valamennyit
de javaslom próbáld először ki egymás után mindkét módszert és állapítsd meg, a fülhőmérőd mennyire pontos
ja és fülhőmérőzni mindig ugyanabban a fülben kell, mert a 2 fülben eltérő a hőmérséklet (ezért sem pontos az így mért hő)
értem :) köszi
majd napközben lehet kipróbáljuk holnap :)
Én kíváncsiságból felraktam, és szegényemnek több napig volt egy piros szív a homloka közepén, ahonnan letéptem.:)
Akkor jót mutatott, nem volt lázas... De kitudja, h mennyire megbízható. :)
Mi is kaptunk matricát, még nem próbáltam. Most komolyan jó??? :)
Köszi :)
Akkor inkább a fülhőmérőt javasoljátok?
Melyik márka vált be?
ilyen nekünk is vooolt:)
de Anyu kitapasztalta anno, hogy nekem a nyakam melegszik és ahogy telt az idöö, elég volt a nyakamat megérintenie.
fülhőmérőnk van, ki kell venni az elemet ha nem használod, ne merüljön magában, így elég pontos képet ad azért a lázról. adnak olyan műanyag fólia-kupakot amit le-rápattintva tudsz cserélni és úgy használni.
arra jó hogy halál kómásan megállapítsam éjjel hogy csak 38 fokos a láza, vagy már 39 felett van? :P
Én a cumit próbáltam. Mivel más formája volt, mint az eredeti cuminak, nem tudtunk vele mérni, mert kiköpte. Nem tudtuk használni egyetlen alkalommal sem.
A fülhőmérőt kórházakban is használják, nem hiszem, hogy pontatlan lenne.
Szia!
én ha alszik, egyszerűen berakom a hónaljába, és beszorítom. Elvégre mi is így mérjük... :)
Olvastam, hogy pl. nem lehet sehogy sterilizálni, sem lemosni, nem érheti víz a cumit.
Meg hogy pontatlan, ahogy írják ezt néhol a fülhőmérőről is.
Viszont azért jutott eszembe, amúgy nem akartam ilyesmit venni, mert éjjel, vagy mikor alszik a baba, olyan nem szívesen keltem fel, hogy lázat mérjünk ugye popsiban.
Ilyenkor praktikus lenne.
Szerintetek? Tapasztalatok?
További ajánlott fórumok:
- Melyik lázmérő a megbízható? Digitális, higanyos, fülhőmérő?
- A fülhőmérőnél is vissza kell számolni 5 tizedet?
- Mennyire megbízható a fülhőmérő?
- Kecskeméten hol lehet AVENT lázmérős cumit kapni?
- Miért mér a fülhőmérő 36.6 fokot az egyik fülben, 38.8 fokot a másikban?
- Braun ThermoScan 6023 digitális fülhőmérőhöz védőkupakot hol tudok venni?