Tényleg elítélendő ha valaki fiatalon szül? (beszélgetés)
Miért lenne elitélendő?!
Ha valaki eldobja a gyermekét,az elitélendő!!!!és még sorolhatnám a jelzőket!!!!
Nahát!Ilyen kérdést?!Persze,hogy nem elítélendő.
Szerintem ez a téma nem ér ennyi hozzászólást:D
Miért lenne elítélendő?
20 évesen már 2 gyerekes anya voltam. A gyerekek mellett tanultam, főiskolát végeztem. Közben egy percre sem hanyagoltam el őket, rendes családban nőttek fel, szeretjük őket, és semmiért nem cserélném el a felnövésük éveit bulizásra, meg gondtalan egyetemi évekre.
Nem az számít, hogy hány éveses szül valaki, hanem hogy mennyire képes felnőni a feladathoz.
Ez nagyon relatív.Vannak jó és ellen példák is szerintem mindenki körül.
Hogyha valaki fiatalon/20alatt/ eljut odáig, hogy kisbabát szül, és azt tisztességben neveli akkor nem tudom miért lenne elítélendő.Sokkal több pénzügyi gondja lessz az biztos, de nagyon sokan vannak akik nagyon szépen meg tudják oldani.
A párom édesapja 38 volt amikor született, és most annyi idős mint az én nagyim.Hát ez aztán nem pozitív szerintem.Többet kell érte aggódni mint az én nagymamámért.Mindenesetre gyerekre vigyázni ő már nem nagyon fog :o(
NEM.
17 évesen szültem.Leérettségiztem, egyetemre mentem.
19 évesen kezdtem dolgozni.Most középiskolás a gyerekem és kitűnő tanuló.Büszke vagyok rá.
Nem a kor számít.
Viszont fontos az anya háttere /család/
Szasztok!
Én terhesen érettségiztem, 19 múltam amikor megszületett a kislányom.
Nagyon sokat komolyodtam azóta, miatta lettem igazán felnőtt.
Boldog családban élünk, és igyekszünk mindent megadni neki.
Szokták mondani h "ha isten bárányt ad, ad mellé legelőt is".
Ha Vanda nem lenne valószínűleg ennyi idősen még nem tartanék ott ahol most.
Élném a kis életem stb.
Szerintem gyereket akkor kell vállalni ha van kinek.
Az érettség pedig nem kor függvénye, ismerek 30-40-eseket akik jóval gyerekesebbek és felelőtlenebbek mint én.
Nem elítélendő, ha készül rá. Ezalatt azt értem, hogy ha dohányzik, már hónapokkal/hetekkel előtte leteszi a cigit, nem dönti magába az alkoholt, stb. Éli az életét, de közben jobban vigyáz magára és a benne növekvő magzatára, mert a babavárás felelősségteljes öröm. Fel kell nőni hozzá, be kell érni.
Van, aki már egész fiatalon képes rá.
Azért egészen fiatalon jobb élvezni az életet, mert később - bármennyire is örömteljes egy kisgyeremek - erre már nagyon sokáig nem lesz lehetősége az embernek. Főleg, ha nincs segítsége.
szerintem el semmiképpen sem itélendő,max egyet lehet vele érteni vagy nem lehet
de ez sokmindentől függ
nekem személy szerint még nincs gyerekem
mert egyelőre elvagyok a munkámmal
igy majd mikor ugy érzem lesz gyerek
ha fiatalon akar szülni szüljön fiatalon
ha ugy érzi megbirkózik a feladattal akkor miért ne?
van aki erre termett, és van aki nem
hozzáteszem a mai világban elég kockázatos dolog ilyen rettenetes árak és bizonytalanság mellett szülni
de ez idősen és fiatalon sem könnyű
ki ilyen ki olyan
mindenki maga dönti el
Elolvastam az előzményeket.Korábban már hozzá is szóltam a témához.
"csak fura,hogy ha valakinek három van gyereke ,akkor nem az az első,hogy az ő biztonságukat megteremtse,hanem egyéb luxusnak számító dolgok.."Erre írtam.Náhány tv meg egy szoli árából még senki nem tudna lakást venni,ezt még te is beláthatod.Ezért kérdeztem tőled,hogy az mivel jobb ha valaki bevállalja a több milliós hitelt nagy törlesztővel és ha lerobban viszik a lakást?Akkor az mivel nagyobb anyagi biztonság?De ha saját lakásod van és valami gond van és felgyülnek a számlák azt is elárverezhetik...és még sorolhatnám.Nincs 100%-os biztonság.
Az érettség valóban fontosabb mint bármilyen anyagi feltétel.
Én mégis azt mondom, (teljes tudatában a minden bizonytalan effektussal), hogy nyugodtabban tervezzek egy babát, ha már mindkettőnknek aránylag biztos állása van (értsd. 1 éve már ott vagyunk) illetve saját lakásba vihetjük haza.
Valamint krach beütésére már képeztünk tartalékokat is.
Miért lenne elítélendő?????????
Hülye a kérdés, már bocsánat.
Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hány évesen vállaljon gyereket, vagy hogy egyáltalán szüljön-e, mert számomra az sem elítélendő ha egyáltalán nem akar, meg az sem ha korán akar, meg az sem ha későn.
TOLERANCIA!!!!!!! Ez az, ami sajnos nincs bennünk elég,( ide sorolom magamat is!) és ez az, ami nagyon de nagyon elítélendő!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Milyen előnye van, ha egy nő fiatalon szül?
- Mi a véleményetek arról, ha valaki fiatalon (16-23 évesen) szül?
- Fiatalon szülni
- Tényleg könnyebb a második szülés, de ugyanakkor fájdalmasabb is?
- Tényleg igaz, hogy minél később szül egy nő, annál jobban kitolódik a változókor?
- Fiatalon elhalálozott férj esetén a felesége intézheti a temetést, vagy a férj szülei?