Mi a véleményetek arról, ha valaki fiatalon (16-23 évesen) szül? (beszélgetés)
Ismerek egy srácot,aki 21 éves lett apa,főiskolások voltak mindketten a lánnyal, persze véletlenül lett.
Aztán mégis olyan klassz apa lett a fiúból,komolyan mondom, sok 30-as pasi sehol nincs hozzá képest:kel fel hajlanban a gyerekhez,csinálja a pótlást, látszik,ahogy szaladgál a gyerek és követi a szemével,óvja,öltözteti.Ez 3 éve történt
Nem tudom, őszintén szólva. Nem lehet általánosítani. Tiniként szülni nem feltétlenül helyes, azt hiszem; jobb lehet először felnőni, és csak ezután vállalni egy ilyen felelősséget. Ezzel együtt nem találom úgy, hogy jogomban állna ítélkezni.
Elég sajátos, hogy az 1970-es években még az volt a norma, hogy az emberek a húszas éveik elején váltak szülőkké, manapság viszont már az gyakoribb, hogy 30-on túl alapítanak családot. Mondják a nagyokosok, hogy a szociális érés ideje újabban nagyon kitolódott, lehet ebben valami... de tényleg, egyénre jellemző, hogy ki, mikor válik éretté a szülői szerepre. Van, aki már húszegynéhány évesen is érett erre, és van, aki bőven a 30-on túl sem.
A madarkanak eloszor egy jol megepitett puha meleg feszket epitsunk, utanna akarjuk a madarkat!
Nehogy kakukk tojas legyen belole.
Ne mas madar hordja az ennivalojat, es masok feszkeben neveljek masok fel az en kismadarkam!
Az embereknek agyunknak is kellene, hogy legyen, nem csak ivarszerveik...
Egy 16 eves gyerek, hogy keszulhetett fel az eletere, meg iskolas!
Maga sem nolt fel!
Egesz eletere nehezsegek kozott fognak elni, szegenysegre iteli magat es a szerencsetlen gyermeket is...
Az elet egy nagy kereskedelem!
Az elet kereskedelmere ugy keszulok fel, hogy valamit elkell adnom, hogy valamit kapjak erte!
Masunk nincs, csak tudasunk! Tehat egy olyan tudasunknak kell lenni, hogy arra masoknak szuksege legyen es eleg jol megfizessek! Mi csak piritos tudunk csinalni, de masok meg tortakert fizetnek jol, akkor azt varhatjuk az elettol, hogy jolfogunk elni? Vagy masokat fogunk hibaztatni erte?
Ha nincs mit eladnunk, azert csak alamizsnat fogunk kapni.
Sult galamb, meg csak a mesekben van.
Ha nem keszulunk fel, az elet nagyon kemeny fog lenni, csak magunkat hibaztathatjuk erte!!!
Emlékszem gyerekként én mindig büszke voltam, hogy milyen fiatal nagyim van.
A nagyi sosem engedte, hogy mamának szólítsam, hanem a keresztnevén, ő valószínűleg szégyellte hogy ilyen fiatalon lett nagymama 😕
Anyámnak meg nagy segítség volt, mert nyári szünetben gyakorlatilag náluk laktam. (Nagyi korán nyugdíjba ment.)
Szerintem is jó. Az én nagyim 41 éves volt mikor születtem és még nem volt 66 mikor dédi lett.
Így nekem gyakorlatilag 2 fitt anyukám volt. (mondjuk nagyi fittebb volt mindig is mint anyám)
Én is ismertem a dédimet, emlékeim vannak róla még mikor teljesen aktív volt. Sajnos ő arról bő 1 évvel lemaradt, hogy üknagyi legyen.
A 18. században természetes volt, a 21.-ben kiment a divatból.
Sent from my SM-G955U using Tapatalk
További ajánlott fórumok:
- Milyen előnye van, ha egy nő fiatalon szül?
- Tényleg elítélendő ha valaki fiatalon szül?
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- Fiatalon szülni
- Mi a véleményetek arról a szülői felfogásról, hogy "amíg az én kenyeremet eszed, addig azt csinálod, amit én mondok"?
- Fiatalon elhalálozott férj esetén a felesége intézheti a temetést, vagy a férj szülei?