Nagyon fiatalon vagy később szülni egészségesebb? (beszélgetés)
Nahát, ezt nem tudtam. Azt gondoltam hogy a biológiai felnőtté válás azt jelenti hogy a szervezet felkészült az ilyenekre. A változókor meg azt hogy már nem alkalmas. Na de hogy a 2 között is vannak különböző kockázati fokozatok, azt nem hittem volna. Szóval csak 9 évig tart amikor majdnem teljesen biztonságos? És nem 29 évig? Mindig tanulunk valami újat.
Nem,,a 28 már nem nagyon fiatal.
A nőkre 15 és 28 között mondjuk hogy nagyon fiatal
Ha a testem kérdezed 20as eleje, ha az eszem akkor 30as eleje.... utána a testem is nehezebben tért magához, ahogy öregszem türelmetlenebb vagyok, és amúgy is, látni akarod felnőni, esetleg unokákat is.... amúgy meg. Ha 20asban szülsz oda a fiatalságod, viszont nagyon menő 40 évesen a 20 eves fiammal bulizni 🥰
ugyaninnen:
"A csak a fiatal anyákat érintő anomáliák közül a magzat központi idegrendszeri fejlődési rendellenességei voltak a legkiemelkedőbbek – ezek kialakulásának kockázata általánosságban 25%-kal nőhet a 22 éves életkor alatti kategóriában, de 20 év alatt a kockázatnövekedés még ennél is magasabb."
"A Semmelweis kutatói azt találták, hogy 22 éves kor alatti szüléseknél általánosságban 20%-kal, míg a 32. életév után 15%-kal nőtt a nem-kromoszomális rendellenességek kialakulásának kockázata az ideális gyermekvállalási életkorhoz (23-32) képest."
[link]
Egészségesebb? Kinek? Testileg? Lelkileg?
Mi a nagyon fiatal?
Azért ezt a tizenötöt gondold át:)Lehet persze sőt előbb is ,,de egészség szempontjából(sem) nem jó.
Még akkor sem ha külsőleg fejlett valaki.
Nagyon fiatalon. Nyilván ha mondjuk 11-12 évesen esik teherbe az nem jó. De olyan 15 és 28 között a leg ideálisabb, legalábbis fizikailag. Az más kérdés hogy fejbe hogy készült fel az anyaságra. De szülni könnyebb fiatalabb korba, persze azért bőven lehet még 40 felett is, csak ott már jobban kell küzdeni, kicsit hosszabb idő lehet a vajúdás, pláne első gyerek esetében. Lehet látni manapság 45 feletti terhes nőket is, de ott egyáltalán nem lesz zökkenőmentes, maximum ha mondjuk az már a 10. gyerek, és a testének már nem új ez a helyzet. De első gyereket bevállalni elég merész dolog annyi idősen tapasztalat nélkül, de hát kivétel mindig van ahol még az is működik.
Sajnos van olyan nő a tágabb családban, aki 40 körűl szült a két nagy gyereke mellé az új párjának. Se járni, se enni nem tud önállóan a gyerek.
Addig egészséges, amíg egy nő teherbe tud esni, gondolom nem véletlenül. Olyat nem lehet kijelenteni, hogy x kor felett egészségtelenebb szülni. Idővel nő a genetikai rendellenességek kockázata, de ma már komoly figyelemmel kísérik az idősebb kismamákat és könnyen szűrhetőek a betegségek. Minden esélyed megvan, hogy egészséges gyereket szülj 35 év felett is.
Szabadon mozogni? :-)
21 éves a fiam, orvostanhallgató, a lányom 17, válogatott sportoló.
Mindkettőhöz maximálisan kell alkalmazkodnunk. Akkor utazunk, ha nekik van szabadidejük, ha segítség kell, ugrunk, ha tanulni kell, verseny lesz, lábujjhegyen járunk... Talán majd ha 30 fölött lesznek... :D
40 felett azért már igen kockázatos. Az anya szervezetésre és baba miatt is, mivel sok a fejlődési rendellenesség.
Fiatalon könnyebben regenerálódik a szervezet, viszont idősebben több a türelmed, de kevesebb az energiád. Viszont biztosabb anyagi háttér van a gyerekneveléshez.
Azt kell eldönteni, hogy feladod e a fiatalságod a gyereknevelés miatt, de 40 felett már szabadon mozogsz.
Vagy a fiatalságos éled ki és 40 felett még nem vagy olyan szabad, mert kicsi a gyerek.
Mind a kettőnek van előnye és hátránya.
Nagyon fiatalon ugyanolyan kockázatos, mint idősen.
Ha egészségesen élsz, akkor 30-40 között is minden flottul megy.
Orvosi-egészségügyi szempontból a 20-as éveid elején a legideálisabb. De ez a mai világban (= utóbbi kb.40-50 évben) már nem így alakul.
??
A 20-as evekben a legidealisabb szulni egeszsegi szempontbol!
A nők teste 20-30 között legalkalmasabb.
Mindenkinek más. Élethelyzetektől függ.
Nagyon fiatalon,vagy később szülni egészségesebb??
További ajánlott fórumok: