Téli finomságok (beszélgetés)
köszi
jöhet méh ha van recije valakinek.
Én őszibarackból csináltam üdítőt!
A jó érett őszibarackot tisztítás után felfőzzük,majd leturmixoljuk.Üvegekbe öntjük még melegen,egy pici szalicil a tetejére és száraz duncba tesszük 3 napra.Ha szalicil nélkül akarjuk készíteni,akkor hidegen műanyag flakonba öntjük és lefagyasztjuk,így teljesen tartósítószer mentes.
Italnak pedig bodzaszorpot szoktam rakni el, az is nagyon finom
5 liter viz, 50 virag, 3 kg cukor, 5 limuntusz - citromsav
Bekell aztatni hideg vizbe es 24 orat allni hagyni.Kesobb lekell szurni, hozzaadni a 3 kg cukrot, 5 limuntust es es 8 - 10 orat allni hagyjuk, jol osszekeverni h a cukor elolvadjon, es uvegekbe rakni.
En nem szoktam bele tartositoszert rakni, hanem muanyag uvegekbe rakom es a hutobe lefagyasztom.
Egesz telen van finom szorp, csak kiveszem a hutobol kienged es mar lehet is higgitani vizzel
Hát ez nem édes, hanem savanyúság, de mi nagyon szeretjük
Csalamádé
Összevagdosunk káposztát, paprikát, uborkát, hagymát,zöld paradicsomot, sárgarépát, karfiolt, tetszésszerint amilyen zöldséget szeretünk,m akarunk, Majd ráöntünk 5 kávés kanál sót, 20 dkg cukrot, fél dunctport, 1 kávés kanál vinobrant, kevés törött borsot, 4 dcl ecetet, fel napra allni hagyjuk, majd rakhassuk uvegekbe vagy kishordoba.Megtomkodjuk a masszaval, majd a levevel amit a massza enged felontjuk.
Telre nagyon finom savanyusag.
Ez a fuszermennyiseg 5 kg masszahoz van.
Arra kérnék mindenkit aki tud vagy van kedve firkantsok néhány télr eltehető gyümölcsitalt vagy lekvárt zselét gyümölcsöket.
M?ert érdekelne ki mit szokott befőzni, vagy a kedvencek mik.Vagy éppen a tály ahol él mik jellegzetes téli finomságok.
Úgyhogy bátran villantson bele mindenki egy receptet.Legyen az egyszerű vagy bonyolult.
További ajánlott fórumok:
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Szipogás, puki és egyéb finomságok...
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Van 3 liter tej a hűtőben, amit sürgősen fel kellene használnom! Kérlek, írjatok egyszerű finomságokat, amibe rengeteg tej kell!
- Reggelire kencék, finomságok zöldségekből - felvágott helyett
- 8 db tegnapelőtti zsemléből milyen finomságot készítenétek?