Tejszínes karamell recept
30 perc
A Tejszínes karamell hozzávalói:
2 dl tejszin
10 dkg cukor
1 dl szirup (itt lehet keszen kapni, nemtom otthon lehet e?)
10 dkg margarin
vaniliascukor
A Tejszínes karamell elkészítési módja:
Ezt mind osszefozom egy kis fazekban, kb 20-25 percig, folytonos kevergetes mellett. Onnan tudni, h keszen van, h veszek ki egy kiskanallal, es egy pohar hideg vizbe leeresztve kb 10 mp utan megdermed. ha meg nem dermed meg hanem felbomlik, akkor meg kell fozni. Ha keszen van, kiontom egy kello vastagsagu talba, tepsibe, stb, attol fugg milyen vastagra akarom. Sutopapir vagy folpack kell ala. Kb egy ora mulva kelloen megdermedt, de meg nem kemeny. ekkor felvaghato olloval konnyeden kis "bonbonokka". En most kis kockakra vagtam, bele amcsi mogyoro, golyot gyurni belole, be a hutobe. Masnap belemartottam tejcsokiba. Hat valami isteni!!! Nagyon kremes, puha karamell lesz belole, nem a fogbaragados, elraghatatlan. Nem eg le a fazekba sem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zsanimami, 2011. dec. 20. 21:21
A tejszínes karamell elkészítési módja és hozzávalói.