Mennyei piskótatekercs recept
30 perc
A Mennyei piskótatekercs hozzávalói:
4 tojas
80 g liszt
80 g cukor
2 ek viz
1 csipet so
Egy tekercsre eleg.
A Mennyei piskótatekercs elkészítési módja:
A tojas sargait habosra keverem a cukorral, belekeverem a vizet, sot es fokozatosan adagolva hozzakeverem a lisztet is. Ekkor felverem a tojasfeherjeket is, (fem vagy uveg talban, sosem muanyagban) es ovatosan beleforgatom a tesztaba. Ekkor sutopapirt teszek a rendes nagy tepsim aljara, belesimitom a masszat. 180 fokon, kozepen, legkeveres nelkul sutom kb 10-13 percet, ha szep aranybarna a teteje kiveszem. Meg melegen egy konykaruhara forditom (fejjel lefele) a piskotat es lehuzom rola a papirt (konnyen lejon). Ezutan a konyharuha segitsegevel feltekerem szorosan (csak azzal segitem, nem tekerem bele a konyharuhat a piskotaba, en hulye eloszor igy csinaltam:)), es bebugyolalva megvarom meg kihul es azalatt megpuhul. Akkor kitekerem, megkenem a kedvenc lekvarommal (vagy pudinggal is lehet), vissza feltekerem, meghintem porcukorral es kb 2 cm-es szeletekre vagom. Kesz! :) A vilag legjobb piskotat tesztaja, annyira pihe puha, omolos lesz, fantasztikus. Nalunk kb fel ora alatt elfogy, pedig csak ketten vagyunk. :)
Ez igy sokank es bonyolultan hangzik, de NAGYON hamar elkeszul es a masodikat mar rutinbol megcsinalja az ember!
Ujsag: Ugyan ezt a tesztat beleontottem egy gyumolcstortaformaba es a 180 fok helyett 170 fokon, + 5 percet radobva megsutottem, isteni lett! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zsanimami, 2010. ápr. 29. 15:44
A mennyei piskótatekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.