Bundás alma (Kata-féle) recept
A Bundás alma (Kata-féle) hozzávalói:5 db alma
3 tojás
30 dkg liszt
2 ek. cukor
1 tk. vaníliacukor
csipetnyi só
tej
fahéjas porcukor.
A Bundás alma (Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztbõl, tojásból, cukorból, tejbõl, vaníliából pici só hozzáadásával sûrû palacsintatésztát készítünk. Az almákat kicsumázzuk és felkarikázzuk. Megforgatjuk lisztben, a masszába mártjuk és nem túl forró olajban kisütjük. Figyeljünk, hogy az olaj éppen megfelelõ hõmérsékletû legyen, mert ha túl forró, akkor hamar megég, ha túl hideg, elázik az olajtól a tészta. A megsült almákat papírtörlõre tesszük, hogy lecsöpögjön róla az olaj, majd tányérra rakjuk és megszórjuk fahéjas porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. ápr. 26. 19:36
A bundás alma (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.