Narancs galette recept
A Narancs galette hozzávalói:30 dkg margarin vagy vaj
30 dkg darált dió
30 dkg liszt
20 dkg porcukor
30 dkg narancshéj
16 db tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
étcsokoládé
A Narancs galette elkészítési módja:
A margarint kicsit felmelegítjük, és a porcukorral habosra keverjük, közben a tojásfehérjét a kristálycukorral habosra keverjük. A vajas masszához adjuk a narancshéjat, majd összekeverjük a tojásfehérjével. A darált diót és a lisztet összekeverjük, majd fokozatosan a már meglévő masszánkhoz adjuk. Végül pici piros ételszinezővel rózsaszínre színehzetjük. (én nem szoktam) A bekevert tésztát nyomózsákba töltjük és sima csővel a sütőplére nyomjuk, majd villával kicsit szétterítjük. 180 fokon készre sütjük. Végül egyik felét étcsokoládéval bevonjuk!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: renitta, 2011. dec. 19. 13:53
A narancs galette elkészítési módja és hozzávalói.