Tejszines-gombás borsostokány recept
1 perc
A Tejszines-gombás borsostokány hozzávalói:
2 dl.tejszín
1 p.tejföl
1/2kg.csirkemell
petrezselyem
sok fokhagyma
só,bors.delikát
egy doboz gomba
kevés olaj
egy kanál liszt
A Tejszines-gombás borsostokány elkészítési módja:
Egy kevés olajat felhevitünk beletesszük a fokhagymát,megpiritjuk,majd ráöntjük a pici kockákra vágott csirkemellet.Felöntjük vizzel s lassú tüzőn megfőzzük!Közben a gombát levére sütjük hozzá tesszük a petrezselyemzöldet,majd a húshoz öntjük a együtt főzzük tovább!!A tejszint,tejfölt,lisztet csomómentesre keverjük,mikor felforr s megpuhult a húsi habverővel hozzákeverjük!!Én nokedlival,vagy szarvacska tésztával imádom egy fehérje bomba!4
Ha túl kevés a lé s sok a liszt nagyon sűrű lesz,inkább többször ránsd be előszőr!!Csak feltezsed s magátol megföl nem pepecses!!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: davider, 2007. jún. 5. 19:59
A tejszines-gombás borsostokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.