Tejfölös-tárkonyos gombaleves recept
A Tejfölös-tárkonyos gombaleves hozzávalói:50 dkg csiperkegomba
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 szelet zeller
1 fej hagyma
1 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
só
fehérbors
pirospaprika
tárkony
olaj
a levesbetéthez
1 tojás
1 teáskanál puha vaj
liszt
A Tejfölös-tárkonyos gombaleves elkészítési módja:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, karikára vágott leveszöldséget, apróra vágott zellert. Fűszerezzük, kis párolás után felöntjük vízzel, kb 15 percig főzzük. Közben elkészítjük a vajas galuskát. A tojást felverjük, hozzákeverjük a lágy vajat és annyi lisztet, hogy megfelelő sűrűségű legyen. Beleszaggatjuk a levesbe. A tejfölből és lisztből készített habarással besűrítjük, jól összeforraljuk.
Én szárított tárkonyt használok, óvatosan kell adagolni, meglehetősen intenzív.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2015. jan. 7. 14:10
A tejfölös-tárkonyos gombaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.