Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tejfölös lecsó (vegan) recept

Tejfölös lecsó (vegan) recept

A Tejfölös lecsó (vegan) hozzávalói:
1 kg paprika
0.5 kg paradicsom
2 db nagy vöröshagyma
olaj
pirospaprika

bors
1 tk. liszt
300 g növényi tejföl


A Tejfölös lecsó (vegan) elkészítési módja:
A paprikát, paradicsomot megmossuk, majd tetszés szerint kockára vágjuk, felcsíkozzuk a vöröshagymával együtt. Kevés olajat hevítünk egy lábasban, és megfonnyasztjuk a hagymát. Ezután félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáöntünk 1 dl vizet. Visszatesszük melegedni, és hozzáadjuk a paprikát. Fedő alatt alacsony hőfokon félig puhára főzzük, aztán beletesszük a paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg meg nem puhul benne minden. Közben habarást készítünk, és a kész lecsóhoz keverjük. Egyet forralunk rajta, melegen, friss kenyérrel tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tejfölös lecsó (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook