Tejfölös lecsó (vegan) recept
A Tejfölös lecsó (vegan) hozzávalói:1 kg paprika
0.5 kg paradicsom
2 db nagy vöröshagyma
olaj
pirospaprika
só
bors
1 tk. liszt
300 g növényi tejföl
A Tejfölös lecsó (vegan) elkészítési módja:
A paprikát, paradicsomot megmossuk, majd tetszés szerint kockára vágjuk, felcsíkozzuk a vöröshagymával együtt. Kevés olajat hevítünk egy lábasban, és megfonnyasztjuk a hagymát. Ezután félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáöntünk 1 dl vizet. Visszatesszük melegedni, és hozzáadjuk a paprikát. Fedő alatt alacsony hőfokon félig puhára főzzük, aztán beletesszük a paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg meg nem puhul benne minden. Közben habarást készítünk, és a kész lecsóhoz keverjük. Egyet forralunk rajta, melegen, friss kenyérrel tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. dec. 2. 14:42
A tejfölös lecsó (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.