Virslis hentestokány recept
A Virslis hentestokány hozzávalói:4 pár virsli
1 vöröshagyma
só
1 tk ételízesítő
majoránna
kakukkfű
bazsalikom
őrölt bors
2 dl víz
2 dl tejföl
1 tk liszt
2 ek olaj
6-8 csemegeuborka
A Virslis hentestokány elkészítési módja:
A virslit karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra. Az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott virslit, keverjük alaposan össze, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd öntsük fel a vízzel, és pár perc alatt főzzük készre. A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd adjuk hozzá a készre főtt virslihez. Óvatosan keverjük össze, majd főzzük 1-2 percig. Ezután keverjük hozzá a felcsíkozott uborkát,és szintén főzzük 1-2 percig. Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én penne tésztát főztem ki, de pl. rizzsel is finom. Tálaláskor szedjük a tésztát a tányérra, majd kanalazzuk rá a szaftos virslit, és úgy kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. dec. 2. 09:46
A virslis hentestokány elkészítési módja és hozzávalói.