Tejalapú rögös készítmény - az mi? (tudásbázis)
Sok imitátum van már.(növényből nincs tej, maximum ital , a frissföl nem tejnek a föle.. Helyes is, hogy csak készítmény a neve, ne tévesszék meg a vásárlót az elnevezéssel. Megértem, aki ezt fogyasztja, de más nem szeretne belefutni helyettesítő élelmiszer vásárlásába.
Egy túrós tésztára a rögös túró való, nem a krémszerű túró.
Az u.n. "rögös túró"-ra tippelek, amelyik szárazabb, kevésbé krémes, kevesebb zsírtartalom, de attól még túró az:
Én ahogy már itt előttem is írták ricottara tippelnék, bár az inkább krémes, mint rögös. Szerintem a Pöttyös laktózmentes termékeken érződik is hogy az nem túró, de az még ehető kategória. Az ízesítettjei viszont szerintem botrányosan rosszak. Azt nem is tudom ki hitte el hogy tényleg túró van benne.
Nekem a natúr lenne a kedvencem, ha nem figyelnék a laktózra, az érezhetően túró.
Amúgy ha igaz a tippem és ricotta a cucc benne, az egészségesebb mint a túró, olcsóbb is előállítani hisz sajtgyártási melléktermék. Az olaszok régóta használják. Nekem valamiért nem tetszik, talán mert számomra túl édeskés ízű.
További ajánlott fórumok:
- Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, népi-természet gyógyászat
- Melyik narancsbőr elleni készítmény hatékony?
- Mit nem szabad enni vagy hasznalni homeopatias keszitmenyek szedese kozben?
- Vizsgadrukk ellen van e hatásos készítmény?
- Adsz-e gyermekednek valamilyen multivitamin készítményt, a téli betegségek elkerülése érdekében? Ha igen, milyet?
- Milyen készítmény lehet hatásos annak, aki korán kel és sokat utazik, hogy beérjen az óráira?