Adsz-e gyermekednek valamilyen multivitamin készítményt, a téli betegségek elkerülése érdekében? Ha igen, milyet? (tudásbázis kérdés)
A nagyobbik fiam 4 és fél éves, neki Multi Tabs immuno Kid-et adok, a pici 2 és fél éves, ő Cebion multit kap.
Szeptember óta még nem voltak betegek.
Rengeteg gyümölcsöt is esznek.
Azt azért elmondom, hogy tavaly mikor a nagyobbik bekerült az oviba, minden második héten beteg volt, és mindent hazahozott a kicsinek. Nagyon sokat voltak betegek. Akkor azt mondta a gyerekorvosunk, szinte mindegy milyen készítményt adok nekik, tutira betegek lesznek, mert a szervezetük még nem ismeri az "új" betegségeket. Az alatt az egy év alatt szinte az összes létező vitamint, immunerősítőt kipróbáltuk, semmi nem használt. Idén mintha elvágták volna a betegséget! Szeptember óta még nem voltak betegek, pontosabban a nagyobbiknak volt kötőhártya gyulladása, de mint azt tudjuk az nem influenza.
Amíg kicsik voltak a gyerekeim, mindig csak egyetlen készítményt alkalmaztam: amit a természet adott. Zöldség, gyümölcs, ami beléjük fért. Sokszor zsömle és leves helyett.
Nemrég került át a felnőtt orvoshoz a kisebbik lányom kartonja, és meg volt lepődve, mennyire vékony. Ez önmagáért beszél, nem?
A nagy 6,5 éves aktival kid-et kap.
a kicsi 15 hónapos lesz,vitacolan -t adok neki:)
sziasztok!
én a jó öreg "C" vitamint nyomom a kölykökbe, még az 1 éves fiam teájába is teszek egy negyed szemet a 200mg-osból, a lányom napi 2 szemet eszik. eddig megúsztuk betegségek nélkül ezt a telet is.
üdv
és mindenkinek jó egészséget
Lányom 12 éves, a gyerekorvost kérdeztem, és a Polyvitaplex drazsét javasolta, napi egy darabot. Emellett még kap napi 1000 mg C vitamint.
(Jómagam is szedem az 1000 mg C vitamint, és napi egy teáskanál propoliszos mézet eszem, de azt a gyerkőc torkán nem tudom lenyomni:))
További ajánlott fórumok:
- Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, népi-természet gyógyászat
- Szedsz valamilyen porcvédő, porcerősítő készítményt? Milyet?
- Te milyen omega-3 tartalmú készítményt adsz az iskolás gyermekednek?
- Szeretnék hízni egy pár kg-ot!Tudnátok ajánlani valamilyen vitamint vagy gyógynövény készítményt, amivel eredményt is elérhetnék?
- Csípőprotézis műtét után milyen multivitamin készítményt érdemes szedni? Melyik a legjobb, legtermészetesebb?
- Tudnátok ajánlani természetes alapú multivitamin készítményeket?