Te milyen omega-3 tartalmú készítményt adsz az iskolás gyermekednek? (tudásbázis)
Nézzetek utána: VegEPA és miniVegeco
VAGY
Eskimó készítmények (kanalas) a legjobbak (olyan mint az autók között a Mercédes)))(a tények és tévhitek oldalon sok okos dolog van ezekről, meg az okosbaba- azt hiszem- oldalon.
Egy fontos gondolat az oldalról:
"Az étrendkiegészítők ÉS a Különleges táplálkozási célú élelmiszerek nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrendkiegészítők ÉS a Különleges táplálkozási célú élelmiszerek is csupán élelmiszerek, és semmiképpen nem helyettesítik a kiegyensúlyozott változatos étrendet. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!"
Általában 1,5-2:1 (az eikozapentaénsav javára).
Én ilyet szedek: [link]
Bárki kaphat omega 3-at, amennyiben ellenjavallat (jellemzően vérhígítók szedése) nincs.
Én tegnap MorEPA mini junior étrendkiegészítőt vettem a csemetémnek...nagyon jókat írnak róla! De egy picit sokallom, hogy a havi adag 5000 Ft-ba kerül...
Tudja valaki közületek, hogy az EPA-DHA arányt tekintve mi a jó? Illetőleg mit kell figyelni még a tartalmát illetően!
Szerintetek lehet adni felnőtteknek való halolajat egy 9 éves 38 kg-os nagyfiúnak?
Ahan. Ez igaz.
Nekem mondjuk semmi bajom a vegyszerezett cuccokkal. Egy csomóan ezen pörögnek hogy teli van vegyszerekkel minden.
Na és? Az átlagéletkor ígyis egyre nő , nincsenek halálos gyógyíthatatlan járványok. Minek ez a hisztéria. Ha mérgezőek lennének ezek az anyagok akkor nem kerülne forgalomba.
Ez igaz,viszont akkor más volt a táplálkozás is...Ma rengeteg vegyszer és káros anyag van minden élelmiszerben.Mi házi tojást,kukoricán nevelt csirkét ettünk,gabonán,moslékon hízott malac került az asztalra,a gyümölcs,zöldség nem volt agyon vegyszerezve.Sokkal több tápanyag is volt a lassabb előállítás miatt,minta ami 10 hetesen vágott brojlrecsirkében,a megvilágított fóliasátorban agyontápozott sity-suty zöldségekben van...
Most hipp-hopp előállít az ipar mindent,csak épp a szervezetünk szenved mégis hiányt.
További ajánlott fórumok:
- Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, népi-természet gyógyászat
- Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk!
- Adsz-e gyermekednek valamilyen multivitamin készítményt, a téli betegségek elkerülése érdekében? Ha igen, milyet?
- Van olyan készítmény amitől kevésbé kívánjuk a cukor tartalmú dolgokat?
- Hol lehet ephedra tartalmú zsírégető készítményhez jutni?
- Használ valaki Vivega csökkentett só tartalmú készítményt?