Teherbe estem 4 év után, miért így reagál a testvérem? (beszélgetős fórum)
Atyaég, hogy egy ilyen örömteli témán is összevesztek!
Én azok táborát erősítem, akik azt mondják, hogy akkor jelentsétek be mikor ti akarjátok. A tesót nem értem, de nekem baj, nem is kell.
A nagyszülőknek és nektek ez világraszóló örömhír lesz és ez így oké.
Bizony ez a karácsony rólatok volt szólni a következők meg az unokákról. Ezért család, a család.
Ha meg a tesó nem lesz ott, akkor mi a gond? Neki nem kell végig hallgatni, hogy ti lesztek a főszereplők. Nagyszülők boldogok lesznek. De ha őt ez annyira zavarja, annak oka van. Féltékeny? Majd lesz neki is és akkor őt fogja hallgatni az egész család. Egyébként meg lehet ezt is kulturáltan, tapintatosan kezelni. Az első fél óra rólatok, a következő a többiekről szól.
Boldog karácsonyt mindenkinek:)
A válaszaidból úgy érzem, téged igazából egyáltalán nem érdekel semmi, és senki más, te elhatároztál valamit, nem engedsz belőle. Akkor minek ez a fórum? Mit szerettél volna megbeszélni? Remélem, nem azt szeretted volna, hogy együtt szidjuk az "érzéketlen" testvéred, aki évek óta veled lélegzett, drukkolt, támaszod volt a baba kérdésben.
Én továbbra is azt mondom, hogy nem lenne őszinte a mosolyom, amikor 15 hétig eltitkolnak előlem valamit, amikor évek óta együtt sírtunk-nevettünk érte. Csak azért, mert karácsonyi ajándéknak szánták. Sántít a dolog. Ha pár hetes terhes lennél, jobban megérteném, de sebaj, hiszen nem számít senki véleménye.
Azokhoz csatlakoznék, akik szerint ne karácsony este jelentsék be.
Első körben azt sem értem, hogy miért vártak a bejelentéssel ennyit? Persze oké, hogy az első halvány pozitív tesztnél nem hirdették ki a világnak, de hogy a saját szüleimnek ne mondjam el? Tudom, azért nem, hogy ne csalódjanak, ha nem sikerült. Elfogadható indok, de ha a leendő nagyszülő helyzetébe képzelem magam, akkor az első hurrá után tuti az lenne a kérdésem: miért nem mondtatok eddig semmit???
Az ismerősöknek nem mondják el, érthető. A legközelebbi hozzátartozónak én úgy gondolom, illett volna. A tesó tudja hetek óta, anyám-apám nem? Kicsit furcsa.
A másik: nem kell ahhoz irigynek lenni, ha valaki nem ugrik ki a bugyijából attól, hogy összejön a család, talán olyan emberek, akikkel év közben így, együtt nem tudnak lenni, és ahelyett, hogy mindenki mesélhetne, nem szabad, mert a baba és a hozzá tartozó mindenféle lesz a téma egész este. Anyaként gondolom nem lesz elég a nagyinak annyit tudni, hogy nagymama lesz, de jó, akkor együnk egy kis halat. Nem, ilyenkor jön a kérdések sora, amihez valakinek lesz 5 másik kérdése, egészen addig, amíg vége az ünnepnek, és senki semmi mást nem mondhatott, senki senki mással nem beszélgethetett.
Vajon tényleg az az önző, aki a baba öröm mellett szeretne mással is, másról is beszélgetni? Így is szóba fog kerülni a terhesség, a baba, stb., ezzel nincs is semmi baj, de az első sokk szerintem legyen előbb, mint karácsony.
Akkor nem lesz senki arcán műmosoly, őszinte örömmel várja mindenki az ünnepet.
Nekem van gyerekem, mégis azokkal értek egyet, akik nem ünnephez kötik az ilyen hírek bejelentését.
Persze, a ti dolgotok, meg értem az örömötöket is, de megértem tesódat is.
Ez rendben van. De a történet itt nem szokott megállni.
Jönnek a terhes és szüléstörténetek az idősebb nőktől amiktől én mellesleg rosszul vagyok. Nem a karácsonyi oldalas mellett akarom hallani, hogyan vajúdott a nagynéném. ,A baba témák hada jön és az, hogy mindenki mást levegőnek néznek.
Bejelenthetnék máskor is, akkor nem mennének ezzel a többiek agyára.
Akkor nem a kényztetés a gáz, máshol rontották el a nevelésed.
Viszonylag fiatalnak gondollak, ebben a korban ritka ekkora megkeseredettség.
További ajánlott fórumok:
- Teherbe estem egy nős embertől...
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Rockfesztiválon estem teherbe...
- Tényleg rockfesztiválon estem teherbe és tényleg nagyon...
- Pici vagyok (44 kilósan estem teherbe, most 56 vagyok) és már most (8.hó), ha lent rugdos a baba meghalok úgy fáááj. Kérjek császározást?